Orașul Canakkale este un oraș din vestul Turciei, situat pe coasta sudică de pe Strâmtoarea Dardanele, fiind unul dintre porturile Turciei care face legătura dintre Marea Mediterană și Marea Marmara. Teritoriul acestui oraș se află atât în Europa, cât și în Asia.
Cu o suprafață de aproximativ 1000 de kilometri pătrați, orașul Canakkale are o populație urbană nu mai mare de 110.000 de locuitori.

Canakkale este cel mai apropiat oraș de regiunea istorică Troia. Primele așezări umane din această zonă datează de peste 8000 de ani, însă istoria orașului începe odată cu istoria Cetății Troia. De-a lungul timpului, orașul a fost cucerit de greci, de otomani, iar în perioada Primului Război Mondial, orașul a prezentat interes pentru Marea Britanie și Franța.

Principalele obiective turistice ale acestui oraș sunt: Turnul cu Ceas din Canakkale, Muzeul Arheologic, Biblioteca Korfmann, Muzeul Naval, Memorialul Martirilor, Cimitirul Victimelor Primului Război Mondial, Monumentul Britanic, ridicat în cinstea victimelor Războiului Mondial și ruinele orașului legendar Troia – cetatea unde au avut loc celebrele Războaie Troiene, de care amintește Iliada.

În anul 2004, o nouă statuie a fost adusă în oraș, și anume statuia Calului Troian din filmul Troia, film în care au jucat celebrii actori Brad Pitt și Orlando Bloom.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ