Oraşul Chester este reşedinţa comitatului Cheshire, din regiunea North West a Angliei, fiind situat în apropiere de Liverpool, pe râul Dee, la graniţă cu Ţara Galilor. Localitatea a luat naştere în anul 79, când romanii au construit aici un castru de apărare numit Deva Victrix.

Una dintre principalele atracţii ale oraşului este Grădina Zoo Chester, situată în Upton-by-Chester şi deschisă în anul 1931 de către George Mottershead şi familia sa. Are o suprafaţă de 45 de hectare, fiind printre cele mai mari grădini zoologice din Marea Britanie, cu peste 11.000 de animale şi aproximativ 422 de specii.

La intersecţia High Cross se întâlnesc principalele patru străzi ale oraşului Chester, Watergate Street, Northgate Street, Eastgate Street şi Upper Bridge Street, unde se află celebrele Chester Rows, adică o serie de galerii acoperite de magazine construite la etajul al doilea, realizate în secolele al XIII-lea şi al XIV-lea.

Zidurile care înconjoară oraşul sunt cel mai bine conservate din Marea Britanie. Alte puncte de interes pentru turişti sunt Turnul Regelui Charles, Palatul Stanley şi Catedrala Chester.

Citește și:  Orasul Abidjan : Obiective turistice Coasta de Fildes - Abidjan

Potrivit unor cercetători, în oraşul Chester s-ar afla Masa Rotundă din legendarul regat Camelot, unde Regele Arthur îşi aduna cavalerii înainte de lupte, pentru a le da indicaţii. Masa Rotundă ar fi fost ridicată pe locul unde anterior se afla o structură datând din vremea romanilor.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.