Chester este un oraș în regiunea Cheshire așezat pe malul râului Dee, aproape de granița cu Țara Galilor, orașul cu zonele limitrofe fiind cea mai largă și cea mai populată zonă din Cheshire West și Chester cu o populație de 328.100 locuitori. Chester a avut statutul de oraș  din anul 1541. În anul 79 e.n. era castru roman în timpul Împăratului Vespasian, dezvoltându-se de-a lungul timpului și ajungând la mărimea actuală. De-a lungul secolului al XIX-lea, castelul normand Chester ce veghează peste râul Dee din anul 1070 a fost reconstruit din ruine.

Zidurile de calcar roșu ale orașului, cele mai bine conservate ziduri din Marea Britanie, duc către castel și către un Amfiteatru Roman din secolul I, pe jumătate excavat, care arată originea veche a orașului, acesta fiind cel mai mare amfiteatru roman din țară. Reconstruit în stil neoclasic după planurile lui Thomas Harrison, între 1788-1813, castelul a fost fortificație, depozit de muniție și astăzi un muzeu al orașului.. Turnul Regelui Charles, în partea de nord-est a zidurilor este locul de unde Charles își privea armata înfrântă intrând în Chester, după bătălia pierdută la Rowton Moor, în septembrie 1645. Această înfrângere a constituit strigatul de moarte al cauzei regaliste din războiul civil englez.

Chester East

Vizavi de zidurile roșii se afla Centrul Turistic și Meșteșugăresc, care reprezintă cultural zona Chester. Intersecția High Cross, unde cele patru străzi principale ale orașului Chester se întâlnesc, datează din secolul al XV-lea. Pe aceste străzi se aflau vestitele galerii din Chester, galerii comerciale acoperite de magazine construite la etajul al doilea în secolele al XIII-lea și al XIV-lea.

Deasupra galeriilor Rows se ridică frontoane ce parodiază stilul medieval, toate reproduceri în stil victorian. Dar exista și o serie de case veritabile în stil Stuart, Tudor și clădiri chiar mai vechi în jur. La poarta de est încă se află un ceas care este fotografiat mereu de către turiștii veniți în oraș, fiind al doilea cel mai fotografiat ceas după Big Ben. Palatul Stanley și casa Episcopului Lloyd care se află pe Watergate Street, ca și splendidul palat în stil Tudor, împreună cu Catedrala Chester, situată pe Werburgh Street, construită în stil normand cu adăugiri gotice, cu sculpturi normande din piatră din sec al XI-XII-lea și altele adăugate din secolul al XIV-lea în sala corului, pe strană, împreună cu câteva ornamente reprezentând monștri grotești sunt atractive pentru vizitatorii orașului.

Citește și:  Cum mi-am înfruntat teama de înălţime în Praga
Catedrala Chester
Catedrala Chester

Podurile din oraș au fiecare caracteristica lor: Podul Dee, numit Old Dee Bridge, datează din secolul al XIII-lea, Podul Grosvenor din anul 1832 și Podul suspendat al Reginei este doar pentru pietoni. În orașul Chester se organizează curse de cai, un festival de muzică în vară și un alt festival de literatură care au loc anual. Muzeul Grosvenor include o colecție de artefacte romane, pietre de mormânt, o galerie de artă și o stradă romană reconstruită în întregime.

Există parcuri splendide ca Parcul Grosvenor și Tatton, un teren numit Câmpul lui Edgar cu un templu roman al zeiței Minerva, un memorial pentru eroii din primul război mondial, o Grădina Botanică Ness, un Castel numit Peckforton care este un conac construit în stilul în stilul gotic al unui castel medieval la 2 km nord vest în satul cu același nume, un acvariu Blue Planet Aquarium, care este cel mai mare parc acvatic din nord vestul țării, toate acestea fiind un plus de oferte pentru cei ce vizitează orașul Chester.

Biserica Guildhall
Biserica Guildhall

Biserica Guildhall este construcția originală din secolul al XIV-lea, la care s-au adăugat în 1680 alte părți, completări și adăugiri cum ar fi turnul cu o sculptura în relief a lui Hristos întronat, o fereastră arcuită și un ceas, un clopot cu două deschideri pentru lumină, contraforturi de colț, un parapet perforat și un turn de piatră încastrat octogonal cu trei lucarne pentru fiecare față. Acestea s-au păstrat până în zilele noastre și pot fi vizitate împreună cu celelalte obiective turistice descrise mai sus.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.