Orașul Columbus este reședința administrativă a celui mai mare stat al Statelor Unite ale Americii, Ohio. De asemenea, acesta se desfășoară pe o suprafață de 578 de kilometri pătrați și, conform recensământului din anul 2013, are o populație de aproximativ 822,553 de locuitori.

Columbus1

Supranumit și The Arch City, orașul Columbus are o istorie ce începe acum 300 de ani, când americanii nativi s-au așezat în apropierea râului Scioto. Columbus a fost declarat oraș în anul 1834, când a fost anexat orașului Franklinton. Dezvoltarea orașului a fost dinamizată de dezvoltarea infrastructurii, în anul 1832 fiind finalizată o legătură către Canalul din Ohio, iar în anul 1833 autostrada Historic National Road, ce unește Cumberland cu Vandalia.

Clima orașului Columbus este temperat continentală – subtropicală, caracterizată prin veri călduroase și ierni aspre. Temperatura maximă a fost înregistrată pe 21 iulie 1934, aceasta atingând 41 de grade Celsius, iar temperatura minimă a fost înregistrată pe 19 ianuarie 1994, aceasta scăzând cu 30 de grade sub 0.

Columbus11

Cei ce vizitează orașul Columbus vor avea parte de o experiență de-a dreptul inedită, acesta oferind un mix cultural ce prezintă diversitate arhitecturală, culturală și artistică. Principalele obiective turistice oferite de orașul Columbus sunt: Ohio Statehouse, Muzeul de Artă din Columbus, Kelton House Museum and Garden și Capitolul din Columbus.

Proiectul de construcție a Ohio Statehouse a fost demarat în anul 1839, acesta vizând o suprafață de 10 acri (40.000 de metri pătrați). Fundația clădirii are o adâncime de 5.5 metri, iar fațada prezintă coloane dorice. Cu toate că proiectul a fost finalizat în anul 1861, aceasta a fost dată în folosință încă din anul 1857. Ohio Statehouse este situată la intersecția străzilor Broad și High Street.

Citește și:  Castelul Chapultepec: Obiective turistice Mexic - Parcul Chapultepec

Columbus111

Muzeul de Artă din Ohio a fost deschis publicului în anul 1939, acesta oferind o colecție impresionantă de piese de artă europeană și americană. De asemenea, muzeul adăpostește lucrări de excepție ce aparțin impresionismului, expresionismului și cubismului german.

Kelton House Museum and Garden a fost construit în anul 1852 și adăpostește piese de artă ce au aparținut timp de trei generații familiei Kelton. Acest muzeu este dedicat artei victoriene.

Pe lângă toate acestea, în Columbus, turiștii pot asista la spectacolele susținute de celebra orchestră simfonică din Columbus, ce prestează în spectacole excepționale în incinta operei din Columbus. De asemenea, alte atracții ce stimulează apetitul pentru cultură sunt: baletul din Columbus, orchestra ProMusica, teatrul pentru copii din Columbus și orchestra locala de jazz. În timpul verii, actorii de la teatrul din Columbus, reînvie atmosfera elisabetană, oferind spectacole în aer liber.

Columbus1111

Istoria, cultura și arta orașului Columbus sunt de-a dreptul fascinante pentru orice turist ce rătăcește pe străzile perpendiculare ce par a forma un labirint din sticlă și piatră. Spiritul liber al cetățenilor și mândria cu care aceștia onorează trecutul, transforma orașul Columbus în unul dintre cele mai frumoase obiective turistice ale statului Ohio. De altfel, Columbus este locul unde economia este susținută de educație, artă, tehnologie, medicină, energie, cultură, industrie, transport, gastronomie și multe altele.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.