Situat în centrul Coreei de Sud chiar la sud de Seul, orașul Daejeon are o rețea de transport extinsă cu acces la fiecare regiune din țară. Datorită acestei infrastructuri, a ajuns sa fie orașul comercial și industrial cel mai avansat din regiunea Chungcheong.

Daejeon1

Multe companii oferă o varietate de tururi tematice, astfel încât turiștii se pot bucura de excursii adaptate la interesele lor. Turul științific acoperă zona KAIST (Institutul de Știința și Tehnologie avansată din Coreea), care favorizează talentele în domeniul științei și tehnologiei, precum și Muzeul Național de Științe, unde vizitatorii pot experimenta tehnologiile legate de știință și pot vizualiza istoricul dezvoltarii științei în Coreea de Sud într-o singură privire.

Turul intitulat Lacul Daecheongho Obaengni-gil îi duce pe turiști la siturile ecologice și naturale ale celor șase secțiuni ale lacului Daecheongho Obaengni-gil în imediata apropiere de Daejeon. Lacul este format din 27 de secțiuni cu trasee pentru drumeții în jurul său.

Turul ecologic are ca destinație parcul botanic și alte muzee legate de ecologie în orașul Daejeon. De asemenea, este inclusă în traseu, zona zen pavată cu lut roșu, pentru mersul pe jos desculț, despre care se crede că aduce beneficii de sănătate pentru organism.

Turul istoric acoperă zona Parcul Solomon Law, unde se află artizanate și relicve culturale din cele mai vechi timpuri și Muzeul de Istorie Daejeon.

Daejeon Primaria
Daejeon Primaria

Situat în interiorul parcului Dunsan Grand, grădina botanică Hanbat Arboretum este o atracție principlală a orașului. Acest loc conține un parc dendrologic artificial, o serie de facilități culturale și un spațiu pentru activitățile în aer liber construite pentru a păstra o varietate de semințe de plante. Arboretum este format din aproximativ 20 de grădini individuale cu tematici diferite, inclusiv Grădina Magnolia, Grădina Medicinală, Grădina Rocii și Grădina Pomicultura. Hanbat Arboretum oferă vizitatorilor posibilitatea de a aprecia varietatea de plante și grădini cu un ghid profesionist a parcului.

Muzeul Național de Știință este o locație ideală pentru iubitorii de tehnologie din trecut, prezent și din viitor. Acesta dispune de o sala de expoziție permanentă, o sala de experiență spațială, galeria cerească, galeria de cercetare a biologiei, Centrul de tehnologie & știință avansată și multe alte încăperi. În exteriorul muzeului, există exponate gigantice, inclusiv un avion cu elice și un airboat (barcă cu motor), iar muzeul oferă o serie de programe și ateliere. Vizitatorii pot urca într-un tren cu levitație magnetică, care leagă clădirea Muzeul Național de Știința și Parcul Expo.

Citește și:  Matterhorn: Obiective turistice Elvetia - Matterhorn

Daejeon11

Mulți turiști vizitează parcul Solomon Law Park. Acest parc tematic educativ, are drept scop să-i învețe pe copii și adulți despre legislația coreeană într-un mod distractiv și ușor. Parcul constă dintr-o sala de istorie a legislației care prezintă dezvoltarea istorică a legilor coreene, o sală de știință medico-legală care permită vizitatorilor să-și ia amprentele digitale și pot folosi detectorul de minciuni și o zonă unde pot trăi atmosfera unei închisori. Există o sala a constituției unde vizitatorii pot experimenta pedepse coreene, împreună cu multe alte săli tematice.

Cunoscut ca unul dintre cele mai mari parcuri tematice din regiunea centrală a Coreei, Daejeon O-World este formată din mai multe zone: Flower Land, Zoo Land și Joy Land, care oferă multe plimbări și atracții. Flower Land este, de asemenea, plin diferite varietăți de plante, copaci și flori ce se transformă pe tot parcursul anului. Flower Land este o atracție speciala în timpul serilor, când vizitatorii se pot bucura de priveliștea florilor sub lumini strălucitoare.

Izvorul Yuseong este situat în centrul orașului Daejeon. Izvorul fierbinte este cunoscut a fi benefic în combaterea multor tipuri de maladii. Apa de aici conține minerale alcaline, cum ar fi calciu, potasiu, sulf, acid carbonic, acid silicic și radiu. Aceste izvoare termale alcaline sunt cunoscute a fi bune pentru tratarea nevralgiilor și a bolilor geriatrice. În apropiere sunt locuri de cazare mari cu mai multe facilități excelente, ceea ce face acestă locație ușor accesibila pentru turiști. Din punct de vedere istoric izvorul Yuseong a fost mult timp asociat cu miracolele. În zilele dinastiei Baekje, un om a fost grav rănit în timpul unui război cu dinastia Silla. Mama sa îngrijorată de rănile fiului ei l-a dus la izvor și rana a fost vindecată. Datorită acestei întâmplări izvorul Yuseong este renumit pentru proprietățile sale incredibile de vindecare.

Daejon Piata Centrala
Daejon Piata Centrala

Muzeul de Artă Ungno Lee, dedicat artistului Goam Ungno Lee (1909-1984), este găzduit într-un cadru modern proiectat de francezul Laurent Beaudouin. Artistul Goam Ungno Lee a experimentat numeroase tehnici artistice de-a lungul vieții sale și și-a petrecut cea mai mare parte a timpului între Franța și Coreea. Vizitatorii muzeului pot învăța mai multe despre capodoperele lui cât și despre arta locală. Turiștii dornici de aventură în natură pot vizita Parcul Național Gyeryong-san unde pot traversa crestele muntelui cu același nume, parc ce se întinde pe o suprafață de 65 km2 gazda a multor specii de animale, temple și o cascadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.