Orașul Gomel este considerat al doilea cel mai mare oras din Belarus, după Minsk, are o populație de 515,325 (din 2013) locuitori și suprafata sa este de 121 km². Orașul are un port pe răul Sozh. Gomel a trecut sub domnia Marelui Ducat al Lituaniei în secolul al XVI-lea, apoi a revenit sub conducerea poloneză în secolul al XVII-lea și a fost anexată Rusiei în 1772. În anii 1941-1943, în timpul celui de-al doilea război mondial, orașul Gomel a fost ocupat de germani. Pe străzile centrale ale orașului Gomel sunt multe clădiri din secolul al XIX-XX-lea, ceea ce face ca peisajul orașului sa fie pitoresc.

Orașul Gomel se află pe ambele maluri ale râului Soj.

Palatul Gomel
Palatul Gomel

Palatul Gomel și Parcul Ensemble din jurul său sunt una dintre cele mai vechi și cele mai importante muzee din Belarus. Palatul, care în zilele noastre este simbolul principal al orașului Gomel, a fost construit la începutul secolului al XIX-lea. La vremea aceea membrii familiei regale au fost oaspeții palatului.
În anul 1919 Muzeul de Istorie și Artă al orașului Gomel a fost deschis la Palatul Gomel. În anii guvernului sovietic a fost distrus tot decorul interior și s-a reușit reconstrucția doar a unei parți din ea. În prezent, în săli se pot vedea diverse expoziții de artă, monede, fotografii, articole de uz casnic vechi. Palatul Rumeanțev-Paskevich este un punct de reper al orașului Gomel, find un monument arhitectural minunat al clasicismului rus.

Palatul Rumeanțev-Paskevich
Palatul Rumeanțev-Paskevich

Ansamblul Palatului Gomel și parcul său formează un sanctuar al naturii, arheologiei și istoriei. Acesta este întins pe 800 m de-a lungul malul râului Sozh. Parcul se consideră dintre cele mai frumoase parcuri cu peisaje splendide, acesta a fost înființat in anul 1785.

Diverse specii de copaci și arbori, au fost aduse din diferite regiuni ale Rusiei și din străinătate. Au fost create aleile, colțuri romantice, precum și peluze cu paturi de flori, chioșcuri, fântâni și iazuri pentru lebede lângă albia pârâului Gomiy.

Parcul are o suprafața de 25 de hectare și se poate lăuda cu unele dintre speciile de floră rare: arțar, frasin si castan. Aici se pot găsi pini din specia Weymouth, stejar piramidal și nuc Manchurian. Frumoasele poduri, fântâni, apa râului și o mulțime de lebede fac plimbare în parc extraordinar de plăcută.
Turiștii pot alege turul ” Heritage Gomel”, ce durează 2 ore (tur de mers pe jos) . Turul prin centrul istoric al orasului Gomel oferă vizitatorilor șansa de a afla, cele mai interesante fapte și evenimente care au avut loc în „inima orasului”.

Orasul Gomel1

Traseul turului incepe din piața Lenin pe acest traseu, veți învăța multe lucruri interesante despre viața de proprietarii ale orașului: Rumeanțev-Paskevich, ceea ce au făcut pentru oraș. Care evenimente au avut loc in orașul Gomel în diferite perioade de timp. Veți ști despre oameni faimoși ale orasului .

Principalul punct al plimbări este Palatul Gomel și Parcul Ensemble. Teritoriul parcului este considerat a fi un monument de arheologie, unde puteți vedea urmele civilizaților ale diferitelor epoci . Ansamblul arhitectural este un exemplu elocvent de arhitectura din perioadele istorice respective. Pe parcursul turului se vizitează Catedrala Sfinții Petru și Pavel și Capela și mormântul a Paskevich familiei princiare, Gomel Hillfort vechi și Grădina de iarnă.

Cultura orașului Gomel este bogată și poate fi explorată prin a vizita mai multe puncte de interes. Teatrul de Dramă a Belarusului este unul dintre binele cunoscute atracții culturale ale orașului Gomel și este de multe ori inclusă în excursiile din zonă. Există multe alte teatre din Gomel, inclusiv Teatrul de Păpuși și Teatrul Tineretului. În timp ce se poate vizita galeria de artă și Circul de Stat Gomel. Există un muzeu militar fantastic ce conține o colecție fantastică de aeronave, uniforme, arme și chiar un tren cu aburi.

Orasul Gomel11

Catedrala Sf. Petru și Pavel este una dintre cele mai maiestuoase catedrale ortodoxe din Belarus. Catedrala a fost construită în stilul clasicismului, intre ani 1809-1824 de catre John Clark, un arhitect Italian.
Capela și mormăntul Paskevich este situată în partea de nord a parcului. A fost construită în 1889 de catre academicianul N. Chervinsky, in stil reaștentisc rusesc. Decorul interior al cladiri este foarte impresionant. Mormântul are forma unui tunel lung cu un arc cilindric subteran. Acolo sunt înmormăntați opt membri ai familiei Paskevich.

Parcul Polesie este o atracție pentru toți turiștii iubitori de natură. Parcul este un teren unic de mlaștini, mlaștini- turbă și lacuri mlăștinoase situate în câmpia Polesskaya. În perioada sovietică echilibrul fragil al naturii pe aceste meleaguri a fost deranjat – o mulțime de mlaștini au fost uscate cu scopul de a spori suprafețele cultivabile ale țării. Unică în lume, această zonă conține tipuri rare de plante și animale. Regiunea Gomel a suferit sever din cauza accidentului de la centrala nucleară de la Cernobâl, în aprilie, 1986. Rezervația Polessky Radiation And Ecology a fost înființată pentru a salva complexele naturale afectate de radiatii, studiul lor și prognoză este în continuare dezvoltare.

Orasul Gomel111

Clădirea din grădina de iarnă și Turnul de observație din orașul Gomel au fost construite la începutul anilor XIX ca o parte a fabricii de zahăr. Încă din 1877 au fost re-alocate ca obiecte a parcului. Există mai mult de 600 de plante din 26 de specii în gradina zona se intinde pe o suprafață de 245 de metri patrati. Cea mai veche planta este un palmier fan care a fost plantat în 1888. Astăzi, în grădina de iarnă, ​​există unele specii de plante subtropicale, de exemplu, magnolie, diferite specii de palmieri, lemn ax, arbore de cafea, ficus iarbă brusture, aligator de pere și multe altele.

Se mai pot vizita Conacul de vânătoare fosta reședință de vară a lui Rumyantsev. Biserica Ilyinskaya find un exemplu viu al arhitecturii de lemn tradițională din Belarus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.