Orașul Guangzhou numit demult Canton, este al treilea oraș din China, ca putere economică, fără a socoti orașul Hong Kong. Guangzhou este situat în Republica Populara Chineză, se află în partea de sud a țării și are o populație de mai mult de 3.500.825 locuitori. Din punct de vedere administrativ Guangzhou face parte din regiunea Guangdong. Cel mai înalt turn de televiziune din lume, a fost construit în Guangzhou. Noul turn de televiziune se află în districtul Haizhu al orașului Guangzhou și este principalul obiectiv turistic.

Guangzhou1

Turnul din Guangzhou are o înălțime de 600 de metri, corpul turnului fiind înalt de 450 metri și antena de 150 de metri. Creație a arhitecților olandezi Mark Hemel și Barbara Kuit devine cel mai înalt turn de televiziune din lume și totodată un nou simbol al orașului Guangzhou. Orașul este un excelent port de pe râul navigabil Pearl la Marea Chinei de Sud și cu accesibilitate rapida la Hong Kong și orașul Macau. Fiind un oraș nou și modern, dispune de un aeroport, mare și ultramodern, fiind baza flotei China Southern Airlines, cea mai mare companie aeriană din China și printre primele zece la nivel mondial.

Fiind primul oraș care a beneficiat de reformele Chinei și de deschiderea politică din anul 1978, Guangzhou a acționat ca un pionier în dezvoltarea economică a țării, cu mii de întreprinderi mari, mici și mijlocii, care oferă multe oportunități, locuri de munca și face din oraș o zonă intens populată și poluată. Orașul este deosebit de prosper în comerț, turism, festivități, finanțe și imobiliare. Pentru călătorii, Guangzhou se face cunoscut prin atracțiile sale faimoase, cum ar fi statuia Five Ram din parcul Yuexiu, râul Pearl și munții White Cloud.

Guangzhou11

Oraşul Guangzhou, cu o istorie de peste 2.000 de ani, este cunoscut şi sub numele de oraș al celor cinci capre. Despre explicația acestei denumiri există o legendă care spune că a fost odată o perioadă când zona unde se situează orașul de astăzi era bântuită anii de-a rândul de calamitați naturale, încât localnicii trăiau în mizerie neagră, fiind chinuiți de foamete. Într-o zi au coborât din cer cinci zei care încălecaseră pe tot atâtea capre care aveau în gură câte un mănunchi de spice de orez. Zeii le-au dat localnicilor spicele de orez şi au binecuvântat zona să aibă vreme bună pentru ca semănăturile să dea recoltă bogată. În semn de recunoștința față de ceea ce s-a întâmplat, orașul ce a apărut ulterior aici a fost botezat orașul spicului de orez sau orașul celor cinci capre.

Citește și:  Trecătoarea lui Mitchell: Obiective turistice Africa de Sud - Hogsback

Ca un centru cultural al provinciei Guangdong, oraşul Guangzhou este faimos în țară pentru delicatesele specifice locale, apreciate ca una din cele mai vestite bucătării din China, oamenii din Guandong mănâncă de toate: păsări, animale, insecte şi șerpi, iar șarpele preparat este socotit cel mai delicios fel de mâncare pentru populația din Guandong. Gastronomia cantoneză a cunoscut o puternică dezvoltare în dinastiile Ming și Qing, dar mai ales în anii de după fondarea Chinei noi.

Guangzhou111

Academia Chen Clan este un templu școală unde juniorii chinezi învățau pentru examenele imperiale din anul 1894, dar apoi s-a transformat în Colegiul Industrial Chen Clan, devenit în prezent Muzeul Guangdong Folk Art.

Insula Shamian este o insulă nisipoasă din districtul Liwan și este un punct de atracție special.

Muzeul provinciei Guangdong este pe locul original al Universității Zhongshan. Fondat în anul 1959 pe o suprafață de 43,000 m² cuprinde 3 părți: muzeul, rămășițele primului congres Kuomintang și Memorialul Lu Xun. Observatorul Universității Sun Yat-sen este afiliat muzeului.

Muzeul Mausoleului Regelui Nanyue cu o arie de 1,4000 m² datează din timpul dinastiei Han.

Guangzhou1111

Templul Six Banyan Trees datează din anul 537 și este construit de dinastia Liang. Alături se află consulatul pentru adopții internaționale, cunoscut ca punct de reper în oraș.

Catedrala Sacred Heart of Jesus este localizată în inima orașul vechi, fiind un punct de atracție special pentru turiști. Moscheea Huaisheng cunoscută și ca Moscheea Lighthouse este principala moschee din oraș, reconstruită de multe ori și datând de acum 1300 de ani, este cea mai veche moschee din China și una din cele mai vechi din lume. Minaretul este de 36 m și a fost și pe post de far pentru bărci și vapoare. Templul Guangxiao este unul dintre cele mai vechi temple budiste din oraș, fiind casa unui prinț din dinastia Western Han. Parcul de distracții Chime-Long Paradise deschis în anul 2006 este cel mai mare parc de distracții din China, aici au diverse tipuri de Roller Coastere care gonesc cu 105 km/oră.

Guangzhou11111

Institutul Mișcării Țăranului este localizat într-un templu confucianist din secolul al XIV-lea, iar Memorialul Sun Yat-Sen este o clădire de toată frumusețea octogonală, în memoria întemeietorului Chinei moderne, medicul Sun Yat-sen, cu o scenă și scaune pentru 3,240 oameni, acesta fiind dintre destinațiile preferate de turiștii care vizitează orașul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.