Orașul Hamilton este capitala arhipelagului Bermuda din Oceanul Atlantic, o dependență a Regatului Unit al Marii Britanii. Orașul are o populație estimată a fi de maximum 1.500 de locuitori. Deși există și o parohie cu același nume, totuși orașul Hamilton face parte din parohia Pembroke. Ambele denumiri, ale orașului și ale parohiei, au fost date după numele lui Sir Henry Hamilton, guvernatorul Bermudelor între anii 1778 și 1794.

Hamilton1

Hamilton este un port liber, un centru internațional, financiar și comercial. Considerată bijuteria Atlanticului, se află la mai puțin de 2 ore de zbor de Statele Unite ale Americii, fiind votată de 17 ori din 1994 de cititorii Condé Nast Traveler ca Best Island în the Caribbean/Atlantic. În Hamilton se află instituțiile administrației Bermudelor. Hamilton este singurul oraș încorporat din Bermuda, dar orașul istoric St. George, neîncorporat, are de fapt o populație mai numeroasă. Istoria orașului Hamilton al Bermudelor începe în 1790 când guvernul Bermudei a desemnat 587.000 m² pentru a construi viitorul sediu al guvernului arhipelagului.

Capitala coloniei a fost mutată în 1815 la Hamilton de la St. George. Aici există o limită de înălțime a tuturor clădirilor construite care nu trebuie să depășească înălțimea catedralei. Bermuda este singurul loc din lume unde pantalonii bermuda sunt purtați cu ciorapi lungi aceasta fiind îmbrăcămintea națională a bărbaților.

Catedrala Anglicană Cea mai Sfântă Treime
Catedrala Anglicană Cea mai Sfântă Treime

Catedrala Anglicană Cea mai Sfântă Treime construită în 1911, a cărei clădire originală proiectată de către James Cranston din Oxford, a fost distrusă de foc în 1884. Clădirea nouă a fost proiectată de către un arhitect scoțian, William Hay din Edinburg, în 1885 în stil gotic renascentist, cu influențe de stil englezesc timpuriu, fiind construită cu piatră de Caen adusă din Franța și începută în anul 1905 a devenit o clădire oficială a statului.

Catedrala Catolica St. Theresa este o altă catedrală din oraș. Parcurile care există în orașul Hamilton sunt numeroase și pentru iubitorii de natură sunt atracții speciale: Parcul Barr’s Bay, Parcul Par-la-ville, Parcul Victoria, Parcul Bamz (Bermuda Aquarium Muzeum and Zoo) care este și acvariu cu 200 de pești și 300 de reptile și mamifere, Parcul Cedar.

Grădina Botanică a fost inaugurată în 1898, cu 35 acri și o colecție de copaci cu fructe subtropicale, hibiscus și alte plante unice, cedri, cactuși, inclusiv o grădină cu plante aromatice pentru oamenii orbi și o grădina albastră (cu toate florile cu culoarea albastră).

Farul Gibbs Hill
Farul Gibbs Hill

Farul Gibbs Hill din Hamilton a fost construit în 1844 de către Royal Engineers, este cel mai înalt dintre cele 2 care există pe insulă și unul dintre primele din lume făcut din fier. Lentilele sunt lentile Fresnel din anul 1904, înălțimea dealului pe care este construit este de 108 m, lumina sa fiind văzută de aeroplane de la 160 km depărtare. Farul are 185 de trepte, până în 1964 acesta fiind acționat manual, dar în iunie tot sistemul a fost transformat în sistem automat electric. 60.000 de oameni au urcat în far până acum, acesta fiind o atracție a orașului și a insulei totodată. O antenă radar și o ramă pentru suport s-au montat în 1987 dar au fost stricate în 2003 de către uraganul Fabian. La baza farului este un restaurant convertit din casa administratorului. Strada Front Street este strada principală care leagă clădirile orașului, pe care turiștii merg prima dată când debarcă aici.

Se pot închiria trăsuri cu cai cu care se pot face plimbări retro în diferite locații.

Centrul de Artă din Primăria orașului care adăpostesc colecții din secolul al XVII-XVIII-lea și lucrări ale artiștilor locali, este locul unde reprezentații de dans și recitaluri au loc din când în când. A fost deschis în anul 1992, scopul acestei galerii fiind promovarea și aprecierea artelor vizuale. Aici sunt prezentate: Colecția Watlington cu opere de artă ale artiștilor europeni, Gainsborough, Reynolds și Murillo, o colecție de măști și sculpturi africane, o colecție contemporană din secolele al XX-XXI-lea, o colecție de tipărituri cu imagini ale vieții africane și americane.

Hamilton11

Primăria este o clădire albă, proiectată de către Wilfred Onions, un cunoscut arhitect local. Deschisă în 1960 și decorată cu sculpturi din bronz ale artistului local Desmond Fountain, clădirea are stilul unei cabane ca aproape toate clădirile guvernamentale de aici. Primăria servește mai multor scopuri, regina a vizitat insula în 1975. Aici sunt expuse o colecție de timbre donate de un istoric local. Societatea de Artă Bermuda este găzduită de către primărie, în aripa vestică, aceasta fiind cea mai veche societate artistică formată în 1952, este punctul central al  vieții culturale al insulei. La început a avut 25 de membri, în prezent a ajuns la 400 și jumătate dintre ei sunt artiști.

În Palatul Parlamentului, realizat în 1817, ședințele parlamentului se țin la etaj și Curtea Supremă este la parter, astfel aici sunt reunite cele două unități administrative din Bermuda.

Stațiunea Bailey Bay este un mic sat însorit din partea de nord est a orașului, aici se pot admira plajele, peșterile Cristal Caves și Parcul Blue Hole sau Hotelul Groto Bay Beach. Acvariul din orașul Hamilton este o ofertă pentru copii care pot vedea broaștele țestoase, căluții de mare, piscina deschisă unde se pot hrăni animalele marine sau rechinul care este expus alături de coralii colorați.

Hamilton111

Festivalurile care au loc în orașul Hamilton sunt numeroase și dau culoare locului: Festivalul Internațional de Film Bermuda, Festivalul Bermuda Day care celebrează ziua națională, Festivalul Harbour Nights care este un festival de vară stradal, Festivalul Gombey Saturdays care se desfășoară în Parcul Regina Elisabeta, Festivalul Bermuda Nights, Festivalul Summer Sundays care se desfășoară în Parcul Victoria sau Ziua Reamintirii pentru cei decedați în cel de-al doilea război mondial. Spanish Point este o un dig care inițial a fost o ridicătură de pământ din Bermuda la 5 km de Hamilton, în Pembroke Parish la Golful Great Sound. Numele i-a fost dat de către un marinar care s-a stabilit aici. Drumul care ajunge în acest loc datează din 1934 când s-a tăiat și s-a amenajat digul pentru cei interesați de pescuit, de parc, de gazonul englezesc, de pinii înalți sau pentru a face un picnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.