Situat la aproximativ două ore de mers cu autoturismul de la Stockholm, în partea de sud a orașului Stangan, Linkoping este al 7-lea mare oraș al Suediei. Acesta se desfășoară pe o suprafață totală de 42.16 de kilometri pătrați și, conform recensământului din anul 2010, are o populație de 104.232 de locuitori și o densitate a populației de 2.500 de locuitori pe kilometru pătrat. De asemenea, acesta se află la altitudinea de 45 de metri deaspura nivelului mării.

Linkoping1

Istoria orașului începe în secolul al XVII-lea, mai exact în anul 1601, însă, într-un document oficial al regiunii din anul 1104, numit Lionga, Linkoping este descris drept o așezare rurală. Orașul a fost fondat de către regele Magnus al III-lea și s-a dezvoltat în jurul bisericii căreia îi portă numele. Tot din ordinul regelui Magnus al III-lea, în jurul orașului Lonkoping a fost construit un zid de apărare, proiectat de către Adam Van Duren.

Numele orașului provine de la Lionga ting, care, conform documentelor Evului Mediu, era una din cele mai importante așezări din Ostergotland. De asemenea, sufixul -Koping indică faptul că orașul era un centru comercial important.

Orașul Linkoping este cunoscut pe plan mondial și pentru faptul că, în timpul celor Două Războaie Mondiale și al Războiului Rece, acesta a fost unul din cele mai mari centre militare ale Suediei. În prezent, majoritatea unităților au fost dezafectate, acestea fiind mai degrabă muzee. Un bun exemplu este constituit de către Aeroportul Minereu, care astăzi adăpostește Muzeul Forțelor Aeriene.

Linkoping11

Economia orașului Linkoping se bazează, în mare parte, pe prodcuția de avioane militare SAAB, instrumente de precizie, tractoare și papetărie. De asemenea, domeniul turismului a început să înflorească, orașul având un potențial remarcabil.

Citește și:  Parcul Național Camdeboo: Obiective turistice Africa de Sud - Graaff-Reinet

Printre atracțiile oferite de orașul Linkoping se numără: Catedrala Linkoping, Parcul Științific, Turnul Reginei, Centrul Cloetta, Statuia lui Carl Milles și Fântâna Folkunga. De asemenea, clădirile ce prezintă un stil arhitectural medieval sunt în sine atracții turistice.

Pe lângă toate acestea, cei ce vizitează orașul Linkoping trebuie să știe că acesta este locul natal al mai multor personalități: Magnus Backlund, tto Freudenthal, Hans Lundgren, Jons Jacob Berzelius, Hugo Theorell și Daniel Moller.

Linkoping111

Cei ce s-au hotărât să viziteze orașul Linkoping toamna, în luna octombrie pot lua parte la nenumărate evenimente, printre care se numără și Festivalul Internațional de Blues și Jazz și Târgul de Toamnă. De asemenea, în luna mai are loc Festivalul de Cultură Tradițională, în cadrul căruia localnicii poartă costumele naționale și petrec zile în șir.

În ceea ce privește transportul, orașul Linkoping beneficiază de un sistem complex de autobuze, ce facilitează accesul atât către punctele majore ale orașului, cât și către orașele vecine. De asemenea, trebuie menționat faptul că orașul Linkoping se află în vecinătatea autostrăzii E4 ce asigură accesul către capitală. Totodată, trebuie menționat și că orașul dispune de o linie feroviară ce asigură legătura orașului Linkping cu capitala, orașul Malmo și cu capitala Danemarcei, Copenhaga. Nu în ultimul rând, orașul Linkoping dispune de un aeroport internațional, Linkoping City Airport, ce efectuează zilnic curse către capitala Olandei, Amsterdam (1h, 50min) și către capitala Danemarcei, Copenhaga (1h).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.