Capitala Bahreinului, orașul Al Manama sau Manama, este situat în nord-estul țării. Manama reprezintă o întrepătrundere perfectă între opulența modernă și tradițiile arabe. În traducere, Manama înseamna locul liniștit sau locul de dormit. Manama a fost prima dată menționată în cronicile islamice în anul 1345, urmând ca în anul 1521 zona sa fie invadată de către portughezi, iar mai târziu, în anul 1602 de către perși. Începând cu anul 1783 orașul a trecut sub conducerea dinastiei Al-Khalifa, care și astăzi conduce statul. Resursele de petrol stau la baza economiei sale prospere, de asemenea sectorul bancar și sectorul de turism contribuie substanțial la venitul anual. Capitala Manama oferă turiștilor multe atracții culturale și de agrement.

Muzeul Național din Bahrain
Muzeul Național din Bahrain

Muzeul Național din Bahrain  prezintă istoria naturală și culturală a Bahreinului, fiind una dintre cele mai populare destinații din Manama. A fost deschis în anul 1988 și este găzduit de o construcție modernă, cu vedere spre mare. Activități precum pescuitul sau culesul perlelor sunt atent prezentate pentru a rememora cat mai bine îndeletnicirile din trecut ale localnicilor. Muzeul include 9 săli principale unde este clasificat patrimoniul acumulat al Regatului Bahrain în 6 secțiuni diferite.

Vizitatorii muzeului pot călători prin timp când trec prin sălile sale, de la secțiunea de obiecte de artizanat tradițional, la sala de obiceiuri și tradiții, sala de movile funerare și documentele vechi, sala de manuscrise, sala Tylos și sala perioadei islamice. La sfârșitul acestui voiaj, vizitatorii se pot bucura de o mare varietate de feluri de mâncare tradiționale din Bahrain și delicatese internaționale de la bufetul muzeului. Muzeul conține și un magazin de suveniruri.

Bahreinul este cunoscut din vechime ca fiind un centru al industriei de pescuit a perlelor. Muzeul Scufundătorilor de Perle se află în clădirea considerată a fi cel mai important edificiu istoric din Bahrain, ce datează din anul 1937. Construită pentru a găzdui Ministerul Justiției și Afacerilor Islamice, clădirea a devenit muzeul care descrie cel mai bine modalitatea de pescuire a perlelor, cu uneltele și costumele folosite. Pe lângă acestea în muzeu pot fi admirate exponate diferite de la arme antice, jocuri tradiționale, instrumente muzicale, la instrumente medicale din timpurile trecute.

Clădirea Beit Al-Quran
Clădirea Beit Al-Quran

Clădirea Beit Al-Quran a fost deschisă în 1990 cu destinația de muzeu și centru de cercetare. Muzeul găzduiește o imensa colecție de Corane, manuscrise și gravuri în lemn, funcția sa principală fiind aceea de a-l introduce pe cel interesat în istoria islamului și în caligrafia islamică. Una dintre cele mai interesante colecții este aceea de Corane în miniatura, cel mai mic datând din secolul al XVIII-lea și măsurând doar 4,7 X 3,2 cm. În librăria din foaier se vând obiecte de artizanat și sunt adesea organizate tururi pentru vizitarea clădirii.

Fortul Arad
Fortul Arad

Manama are câteva forturi ce merită vizitate. Fortul Arad ce a fost construit din piatră de coral în secolul al XV-lea, înainte de invazia portugheză, fiind unul dintre numeroasele forturi construite pe teritoriul țării. Construcția pătrată are un turn în fiecare colt și este înconjurată de un șanț. Fortul Bahrain este situat la aproximativ 4 km distanță de Manama. Situl arheologic a fost portul și capitala civilizației Dilmun, una dintre cele mai importante civilizații antice din regiunea Golfului. Vizitatorii pot vedea rămășitele mai multor necropole, împreună cu zidurile orașului și multe alte artefacte. Acest fort a fost construit în secolul al XIV-lea, numit de arabi Qalat Al Bahrain, fortul a fost înscris pe lista de patrimoniu mondial UNESCO în anul 2005.

Citește și:  Torre de Hercules: Obiective turistice Spania - La Coruna
Fortul Bahrain
Fortul Bahrain

Poarta Bahreinului a fost construită de către britanici în anul 1945. Astăzi reprezintă intrarea principală a Pieții Manama Souq, găzduind Departamentul de Turism și un magazin de suveniruri. Piața este o locație favorită a turiștilor dornici să facă cumpărături. Piața Souq oferă un amestec de produse tradiționale și moderne de cele mai bună calitate. Aici se pot cumpăra obiecte unice, cum ar fi parfumuri, bijuterii tradiționale și dulciuri, obiecte de artizanat locale, antichități, covoare lucrate manual, condimente, ceaiuri locale etc.

Moscheea este una dintre principalele atracții turistice, fiind una dintre cele mai mari moschei din lume, având o capacitate de aproximativ 7000 de persoane. A fost construita în anul 1990, cu materiale aduse din întreaga lume, sculpturile fiind realizate de meșteri locali. Moscheea Al-Fateh este deschisă publicului, cei interesați având posibilitatea sa afle mai multe despre islam. Tururi cu ghiduri sunt oferite de Centru educational islamic din Bahrain. Moscheea găzduiește și Biblioteca Națională, deschisă în anul 2006 și Centrul Islamic Ahmed Al-Fateh.

Moscheea Al-Fateh
Moscheea Al-Fateh

Casa Bin Matar a devenit o clădire publică în 2009, transformându-se într-un monument al arhitecturii locale din Bahrain și pentru a aduce un omagiu familiei lui Salman Matar. Familia Bin Matar s-a stabilit pe teritoriul Bahrainului în anul 1825, succesorii familiei au adus un real aport economiei din Bahrain. Casa Bin Matar a fost construita în 1905, de către arhitectul Mussa Bin Hamad. Familia Matar a făcut parte din familiile aristocrate ce au contribuit la cultura și dezvoltarea țării.

Barbar Temple
Barbar Temple

Templul Barbar este situat în satul Barbar. Zona adăpostește de fapt un complex de trei temple care ar fi fost dedicate lui Enki, zeul ințelepciunii. Aici au fost descoperite două altare, un izvor natural de apă, unelte, vase de ceramică și multe piese mici din aur. Copacul Vieții este o atracție turistică neobișnuită și unică în lume. Copacul se afla la 30 km sud de Manama și este un copac singuratic în mijlocul deșertului. Modul în care supraviețuiește acest copac este o enigmă, de vreme ce în subteran nu exista niciun izvor cu apă dulce, iar pânza freatică din regiune are o concentrație de sare foarte mare. Turiștii mai pot vizita Centrul de patinaj Funland Ice-Skating Rink sau Centrul Aquatique Scuba, unde pot învață despre modul în care se culeg perlele.

Vizitatorii dornici de distracție pot vizita parcul acvatic ,,Lost Paradise of Dilmun Water Park”. Considerat a fi cel mai mare parc acvatic din Orientul Mijlociu a fost proiectat după o legendă, cea a civilizației Dilmun, locuitoare din vechime a acestor ținuturi. Oaspeții se pot relaxa aici încercând o mulțime de tobogane, piscine, râulețe, cabane private și restaurante cu specific local și internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.