Nottingham este un oraș și o autoritate unitară din regiunea East Midlands din Anglia. Se află situat în Nottinghamshire și este cel de-al optulea oraș ce face parte din grupul English Core Cities, orașe nucleu, în jurul căruia s-au dezvoltat așezări și aglomerări demografice. În timp ce Nottingham are limite istorice bine definite (cu o populație de circa 288.700 de locuitori), domeniul întreg al Nottinghamului numără o populație de 667.000 de locuitori și este a șaptea zonă urbană ca mărime, situată între Liverpool și Sheffield.

Orasul Nottingham1

Orașul este renumit pentru legătura sa cu legenda lui Robin Hood și în timpul Revoluției Industriale a obținut recunoașterea mondială în ceea ce privește industria dantelei și a construcțiilor de biciclete. Statutul de oraș i-a fost acordat în urma festivităților Diamond Jubilee ale reginei Victoria din 1897, iar de atunci a purtat numele de City of Nottingham. În era anglo-saxonă, în jurul anului 600 e.n locul a făcut parte din Regatul Mercia și era cunoscut în limba britonică cu denumirea de Tigguo Cobauc, care însemna de fapt peșteri, iar în dialectul welsh, locul poartă denumirea de Y Ty Ogofog, adică locuința peșterii, datorită peșterilor de zonă. Nottingham a fost cucerit în 867 de către vikingii danezi și mai tîrziu a devenit unul din cele cinci burguri sau orașe fortificate din zona Danelaw.

Castelul normand Nottingham
Castelul normand Nottingham

În secolul al XI-lea, s-a construit pe o zonă cu gresie a râului Leen, Castelul normand Nottingham care a fost sediul administrativ al orașului pentru o perioadă de timp, fiind plasat pe o stânca în forma de fagure, cu peșteri și pasaje, fiind distrus și reconstruit de două ori în timpul războiului civil dintre 1135-1154 dintre regele Stephen și verișoara acestuia, Matilda. În prezent, găzduiește Muzeul Nottingham și Galeria de artă cu o serie de picturi prerafaelite, moderne și sculpturi din alabastru din a doua jumătate a Evului Mediu.

Din Castelul Nottingham a plecat regele Charles I în august 1642 pentru a da semnalul începerii Războiului Civil Englez la terminarea căruia castelul a fost distrus parțial de către Parlament. Din 1674 pana în 1679, ducele de Newcastle a transformat acest așezământ într-o reședința în stil italian care a fost incendiată în 1831 de lucrătorii din fabrici revoltați și a fost apoi reconstruit 40 de ani mai târziu. Se pot vizita pasajele și peșterile subterane din castel, dar duminica nu sunt tururi. Tot aici este statuia lui Robin Hood după o poartă din secolul al Xlll-lea. Alături este o expoziție cu efecte speciale recreând atmosfera din poveștile cu Robin Hood.

Conacul Wollaton
Conacul Wollaton

Timp de un weekend prelungit, în fiecare octombrie, se organizează Festivalul Anglia Jucăușă a lui Robin Hood când se retrăiesc întâmplările din viața sa în timpul concursului desfășurat pe teritoriul Castelului Nottingham. Conacul Wollaton este un alt spectaculos conac elisabetan, care găzduiește Muzeul de Istorie Naturala al orașului, din 1926, cu cele trei sferturi de milion de exemplare geologice, botanice și zoologice care alcătuiesc colecțiile. Wollaton Hall a fost conceput inițial de Robert Smythson și construit de Sir Francis Willoughby între 1580 și 1588 pentru familia lui în stil renascentist britanic.

Citește și:  Place de la Concorde: Obiective turistice Franta - Paris

Casa și Abația Newstead

Casa și Abația Newstead este deschisă, în fiecare duminică după-amiaza, pe tot parcursul anului pentru vizitatori care doresc să cunoască casa poetului Lord Byron. Abația a fost construita ca o casa monahală la sfârșitul secolului al XII-lea și păstrează și astăzi mult din caracterul său medieval, expunând o colecție de sculpturi în piatră și manuscrise, picturi, obiecte, scrisori, harți și fotografii asociate cu proprietatea care permit vizitatorilor să descopere istoria timpurie, inclusiv o colecție care cuprinde cercetările din secolul al XVIII-lea care au aparținut artistului Pieter Tillemans.

Moara Green din Sneinton
Moara Green din Sneinton

Moara Green din Sneinton a fost construită de tatăl renumitului om de știința și matematician George Green în 1807. Astăzi, moara încă funcțională, este un muzeu celebru, dar și centru de știință, care învață noile generații de copii despre activitatea valoroasă a lui George Green, grav avariată în 1947, dar restaurată în 1980. Moara de vânt a început să funcționeze din nou în decembrie 1986. Piața de dantelă, un loc inedit al orașului unde pe o suprafața de un sfert de milă pătrată în inima orașului sunt clădiri mari și străzi pitorești din trecutul orașului, baruri, restaurante, saloane de ceai, muzee și magazine. În zilele imperiului Britanic, aceasta piață era inima industriei de dantelă din întreaga lume.

Catedrala Southwell
Catedrala Southwell

Catedrala Southwell, una dintre cele mai frumoase catedrale din Anglia cu un maiestuos naos normand a fost finalizată în jurul anului 1150. În 965, a fost inițial construită aici o mănăstire, iar în timpul Războiului Civil, clădirea a fost grav avariată de trupele scoțienilor. În 1881, elementele distinctive ala catedralei, Pepperpots (turle piramidale de plumb), unice în Anglia, au fost adăugate la turnurile de vest. Hanul Ye olde trip to Jerusalem (vechiul drum spre Ierusalim) se afla mai jos de castelul Nottingham, ascuns într-o stâncă. Clădirea din secolul al XVIl-lea a fost construită pe fundația unui han din 1189, în locul unde cruciații care plecau către Ierusalim ciocneau pentru succesul călătoriei.

Muzeul de Costume și Confecții se afla în apropiere de poarta castelului, aici se expun exemple de dantelă, confecții și mașini din timpurile trecute, care au revoluționat industria, iar la centrul dantelei, găzduit de o superbă clădire din 1350, sunt prezentate eșantioane de dantelă țesute la mașina, pentru care orașul a fost vestit secole întregi. Câteva fabrici din oraș produc încă dantelă.

Pădurea Sherwood
Pădurea Sherwood

Pădurea Sherwood este o pădure străveche de vânătoare regala unde Robin Hood și însoțitorii săi își aveau ascunzătoarea, acoperea cândva o arie întinsa a Regiunii Est Midlands, dar în perioada în care e posibil ca Robin Hood chiar să fi trăit, adică în jurul secolului al Xll-lea, pădurea se întindea pe aproape 48 km la nord de Nottingham. Orașul minier Eastwood, la 11 km spre nord-vest de Nottingham, este locul de naștere al romancierului D.H. Lawrence (1885-1930), al patrulea fiu al unui miner care s-a născut într-o casa cu patru camere din șirul de case aliniate în orașul vechi, acum casă memorială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.