Orașul Paramaribo este situat pe coasta de nord a Americii de Sud și este capitala și cel mai mare oraș din Surinam. Acesta se află la altitudinea de 3 metri deaspura nivelului mării, se desfășoară pe o suprafață totală de 182 de kilometri pătrați și are o populație de 240.924 de locuitori și o densitate a populației de 1.300 de locuitori pe kilometru pătrat.

Paramaribo1

Orașul a fost fondat în anul 1603 de către coloniștii olandezi, însă, ulterior, în anul 1630 a fost revendicat de către coroana britanică. În anul 1650 acesta devine centru administrativ al coloniei engleze, însă, în anul 1667 este cucerit din nou de către olandezi, care au administrat această zonă până în anul 1975. Numele de Paramaribo provine probabil de la tribul indian ce se așezase în această regiune înainte de sosirea coloniștilor.

Orașul Paramaribo prezintă un climat tropical, caracterizat prin 12 luni ploioase. Cu toate acestea, între lunile septembrie și noiembrie, precipitațiile sunt mai reduse. Cea mai ridicată temperatură înregistrată în orașul Paramaribo este de 37 de grade Celsius, iar cea mai scăzută este de 15 grade Celsius.

Economia orașului este susținută de turism și de industria extractoare de aur și bauxită. De asemenea, orașul exportă și trestie de zahar, orez, cacao, cafea, rom și lemn. Majoritatea celor ce vizitează orașul Paramaribo sunt de origine olandeză.

Paramaribo11

Cunoscut și sub denumirea de Amsterdamul Sălbatic, Paramaribo prezintă nenumărate clădiri construite în stilul colonial olandez.

De altfel, centrul orașului Paramaribo a fost încadrat pe lista obiectivelor protejate de UNESCO în anul 2002. Printre clădirile orașului se numără și fortul Zeelandia, construit în secolul al XVII-lea pentru a apăra industria locală de rivali. De asemenea, de-o frumusețe aparte sunt și Piața Independenței, unde se află Palatul Prezidențial și Adunarea Națională, Parcul Palmentium, Muzeul Național al Surinamului, Muzeul de Numismatică și Coloseumul Cupchiik.

Citește și:  Paralia Katerini: Obiective turistice Grecia - Pieria

Pentru a intra în contact cu gastronomia și cu obiectele artizanale locale, turiștii pot vizita piața centrală. Aceasta este deschisă zilnic între orele 5:00 – 17:00 și prezintă peste 3000 de tarabe, care mai de care mai colorate, menite să ofere un adevărat spectacol sinestezic.

Paramaribo111

Pe lângă toate acestea, trebuie menționat faptul că orașul găzduiește una dintre cele mai vechi comunități evreiești. De asemenea, aici se află și una dintre cele mai vechi sinagogi ale emisferei vestice.

Limbile oficiale ale orașului sunt olandeza și engleza. Olandeza este vorbită în proporție de 66.4 %. De asemenenea, există și destul de mulți vorbitori de limbă spaniolă.

Paramaribo1111

Orașul Paramaribo dispune de un aeroport numit Johan Adolf Pengel International Airport sau Paramaribo – Zanderij International Airport. Acesta este servit de către KLM Royal Duth Airlines, ce efectuează curse zilnic către Amsterdam. De asemenea, linia locală Surinam Airways facilitează accesul către multe țări din Europa ce includ: Franța, Germania și Anglia. Pentru a ajunge în centrul orașului Paramaribo, turiștii pot opta pentru transportul în comun, Paramaribo beneficiind de un sistem de autobuze ce efectuează curse interne și externe. Prețul unei călătorii este de 15 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.