San Francisco este un oras situat in regiunea San Francisco Bay Area, o zona cu o populatie de 7.4 milioane de locuitori, care mai include alte doua orase, San Jose si Oakland. Acesta este orasul cu cea mai mare densitate a populatiei din California si al doilea din Statele Unite, dupa New York. De asemenea, in ceea ce priveste numarul populatiei, acesta se afla pe un loc patru in California si pe pozitia a 13-a in intreaga tara.

San Francisco reprezinta un loc care este o adevarata atractie turistica pentru turistii din tara si nu numai. Acest lucru se datoreaza faptului ca aici chiar au ce vedea, incepand cu strazile abrupte, ceata racoroasa de vara, amestecul arhitectural Vitorian si modern, si alte trei repere principale pentru acest oras, cum ar fi Podul Golden Gate, Chinatown si telecabina. Acest oras este un adevarat centru financiar, fiind aici peste 30 de institutii financiare internationale.

San Francisco este un oras destul de vechi, pentru ca exista dovezi ca a fost locuit inca din anul 3000 i.H,  atunci cand un grup spaniol, condus de Don Gaspar de Portola, a ajuns in aceasta regiune, pe 2 noiembrie 1769,  aceata fiind prima vizita europeana la San Francisco Bay Area.

Orasul se afla pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii in varful Peninsulei San Francisco care se intinde de la Oceanul Pacific pana la San Francisco Bay Area. Insule ca Alcatraz, Insula Comorilor si Yerba Buena Island fac parte din acest oras, alaturi de mici parti din insulele Alameda, Red Rock si Insula Ingerului. Dupa cum stiti, San Francisco este un oras renumit pentru dealurile sale, si astfel existand in oras peste 50 de astfel de manifestatii geografice, unele cartiere sunt denumite dupa dealurile care se afla in ele si astfel avem Nob Hill, Pacific Heights.

Exista mai mult de 200 de parcuri pe toata suprafata acestui oras, iar cel mai mare parc este Golden Gate Park,  care se intinde din centrul orasului pana in vest, la Oceanul Pacific. Parcul a luat nastere in anul 1860 si este acum bogat in atractii culturale si naturale, cum ar fi Conservatorul de Flori, Gradina Japoneza a ceaiului sau Gradina Botanica din San Francisco. De asemenea, in acest parc este si o gradina zoologica care este invecinata cu un lac de apa dulce numit Lacul Merced. Peste 250 de specii de animale locuiesc in acest mare parc, iar multe din acestea sunt pe cale de disparitie.

Alte atractii turistice din San Francisco sunt muzeele, in frunte cu Muzeul de Arta Moderna, un muzeu care are in interiorul sau lucrari din secoul XX si lucrari contemporane, atragand astfel anual peste 600.000 de vizitatori. The Palace of the Legion of Honor, un alt muzeu important, cuprinde o multime de antichitati de pe batranul continent, Europa.  California Academy of Sciences, un muzeu de istorie naturala, gazduieste Planetariul Morrison si Acvariul Steinhart.

Sportul are si el un loc bine definit in acest oras, iar San Francisco 49ers este cea mai importanta echipa de fotbal american din regiune, echipa care evolueaza in NFL inca din anul 1950, reusind sa castige de cinci ori Super Bowl-ul intre anii 1980-1990. Si baseball-ul, un alt sport foarte popular in Statele Unite ale Americii, are o echipa foarte puternica aici, este vorba despre San Francisco Giants.

Pentru cei care vor sa viziteze San Francisco, cu siguranta nu vor regreta alegerea facuta, pentru ca aici sunt o multime de lucruri de vazut, incepand de la strazile specifice acestui oras si pana la muzeele, parcurile, insulele si sportul, in cazul pasionatilor de baseball sau fotbal american.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ