Oraşul Vechi din Baku, capitala Azerbaijanului, este amplasat pe malul Mării Caspice, fiind despărţit de restul oraşului prin fortificaţii şi ziduri masive. Acestea datează încă din secolul al XII-lea şi sunt încă bine conservate. Cartierul se prezintă sub forma unei aşezări cu aspect oriental, având alei înguste care şerpuiesc printre case cu acoperişuri plate şi ferestre micuţe. Străzile sunt organizate sub forma unui labirint întortocheat ca formă de protecţie împotriva vânturilor. Baku este renumit pentru vânturile puternice care bat tot timpul anului dinspre Marea Caspică, fiind denumit şi „Oraşul Vânturilor”.

Old City Baku1

Cunoscut ca „Icheri Sheher”, Oraşul Vechi din Baku a fost inclus pe lista clădirilor din Patrimoniul Mondial UNESCO datorită valorii istorice a construcţiilor istorice de pe suprafaţa sa. Printre cele mai cunoscute obiective turistice din Oraşul Vechi se numără Qiz Qalasi (“Turnul Fecioarei“), care datează din secolul al XII-lea şi este construit pe o fundaţie din secolul al VI-lea, Palatul Shirvanshah, realizat în secolul al XV-lea, Moscheea Juma etc.

Citește și:  Campul de batalie de la Antietam: Obiective turistice SUA - Sharpsburg
Qiz Qalasi
Qiz Qalasi

Arhitectura din Oraşul Vechi este foarte diferită de construcţiile în stil european ridicate de ruşi începând cu secolul al XIX-lea şi contrastează puternic cu clădirile moderne de sticlă apărute recent în peisajul din Baku.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.