Aflat la doar cativa pasi de centrul istoric al fermecatorului oras Quebec, Parc du Bois-de-Coulonge, al carui designer a fost Henry Atkinson, se intinde pe o suprafata totala de 24 de hectare. Turistii care pleaca dinspre centrul vechi spre acest splendid parc vor intampinati de o zona care anunta cumva ce urmeaza. Apoi, tot mai multi copaci incep sa se dezvaluie, ca intr-o pelicula de Tarkovsky, acoperind pamantul cu umbrele lor furate de vant.

Parc du Bois-de-Coulonge1

Odata ce vizitatorii se apropie de inima parcului Bois-de-Coulonge din Quebec, li se dezvaluie sub privirile uluite malurile ce flancheaza apele stralucitoare si racoroase ale raului Sf. Laurentiu. Avand in vedere ca, in aceasta parte a Canadei, zapada e prezenta cam sase luni pe an, diversitatea plantelor din parc este de-a dreptul remarcabila. Si, pe langa spiritul boem in care a fost amenajat parcul, in stilul specific peisajelor din secolul al XIX-lea, vizitatorii se mai pot bucura si de o constructie de mici dimensiuni, ridicata ca un castel francez si care este folosita drept cladire administrativa.

Citește și:  Muzeul Jan Smuts House: Obiective turistice Africa de Sud - Pretoria

Parc du Bois-de-Coulonge11

Inaintand tot mai mult in Parc du Bois-de-Coulonge, perceptia oamenilor se va schimba subit: daca initial au stiut unde se afla, si anume pe continentul nord-american, atunci vor capata senzatia stranie ca peisajul a fost furat de undeva din Saint Tropez. Plantele subtropicale au crescut pe paturi insulare, nelipsind nici plantele anuale sau perene.

Parc du Bois-de-Coulonge111

Impresia va fi mai puternica daca vizitatorii vor baga de seama si copacii batrani, aplecati de trecerea anilor si cu ranile timpului deschise, majoritatea fiind inconjurati de lalele galbene. In schimb, cei care vor sa refugieze departe de marile orase pot alege sa faca o plimbare lunga pe una dintre potecile special amenajate. Nu exista niciun dubiu: Parc du Bois-de-Coulonge trebuie vizitat si, mai mult, admirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.