Los Glaciares National Park este al doilea parc national ca marime din Argentina. Acest parc a fost declarat Parc National in anul 1937, iar in patrimoniul UNESCO a intrat in anul 1981.  Numele acestui parc vine de la gigantica calota de gheata din muntele Andes, o calota de gheata care este printre cele mai mari din intreaga lume, doar cele din Atarctica si Groenlanda sunt mai mari decat aceasta.

Parcul National Los Glaciares1

Acest parc reprezinta un ansamblu de munti, lacuri, paduri, inclusiv o mare parte din Anzi, un munte minunat care la vest este acoperit cu zapada si gheata, in timp ce la est tot muntele este verde. Aceasta regiune se afla la sud-vest de granita cu Chile, mai exact cu orasul Santa Cruz. Exista aici trei mari lacuri care s-au format in urma topirii ghetarilor, este vorba despre Lacul Argentino si Lacul Viedma, care curg in Rio Santa Cruz care mai departe ajunge in Oceanul Atlantic.

In partea de nord a parcului se incumeta sa mearga in special cei care sunt dornici de senzatii tari si drumetii, aici fiind El Chalten. Muntii Fitz Roy (3405m) si Torre (3102 m ) sunt printre cele mai populare locatii pe care le aleg turistii in aceasta parte de nord a parcului national. In partea cealalta a parcului, in partea de sud, se afla El Calafate in care se afla Lacul Argentino, acolo unde vizitatorii pot merge cu barcile. Pe acest lac se afla o multime de ghetari ca Perito Moreno, Upsala, Spegazinni si Onelli.

Parcul National Los Glaciares11

Dintre acesti patru ghetari, doar pe Perito Moreno se poate merge, in timp ce pe ceilalti trei ghetari poti ajunge doar daca te imbarci intr-o barca si mergi pe Lacul Argentino. De asemenea, mai la sud de acest lac este Lacul Roca, un lac dedicat in special pescarilor, care desi se afla intre acesti munti pot sa se bucure de pescuit la cel mai inalt nivel. Fiind in Patagonia, acest loc este umbrit de paduri foarte frumoase, unde se poate face un picnic, se poate face un tur montan si te poti plimba cu bicicleta. Atunci cand vremea este buna, puteti face chiar o baie in acest lac si, cu siguranta, nu veti uita aceasta experienta de la Lacul Roca.

Citește și:  Fortareata Suomenlinna: Obiective turistice Finlanda - Helsinki

Drumul de la nord la sud sau invers este o experienta de neuitat. Drumul de tara, acoperit in totalitate de pietris, face ca drumul de la un capat la celalalt al parcului sa se faca in aproximativ patru ore, patru ore in care te vei minuna de peisajul pe care il vei vedea in acest munti minunati. Exista o multime de oameni care te pot conduce pe acest traseu, insa cei care sunt mai curajosi pot sa-si inchirieze o masina din interiorul parcului si sa mearga singuri pe acest traseu.

Parcul National Los Glaciares111

Aceasta optiune este insa mult mai periculoasa decat prima, in care aveti un ghid langa voi, si asta pentru ca va trebui sa conduceti cu mare grija, deoarece conditiile meteo nu sunt foarte bune in aceasta zona si plus de asta, va trebui sa aveti suficient combustibil pentru a ajunge la destinatie. Intre cele doua orase care leaga nordul de sudul parcului exista o singura oprire, asa ca daca va aventurati, sunteti pe cont propriu.

Cea mai buna perioada in care puteti vizita Los Glaciares National Park este intre lunile octombrie – martie. Pentru a ajunge in acest parc puteti merge cu autobusul sau cu propria masina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.