Pestele Ophidion scrippsae este o specie de peste osos care inoata in estul Oceanului Pacific de Nord.

Are corpul destul de scurt si indesat, poate avea lungimea maxima de 28 cm. Capul este mare, tesit, gura mare, iar ochii mari, rotunzi, pozitionati pe partile laterale ale acestuia. Intregul corp este acoperit cu solzi mici si desi, aranjati in zigzag, iar coloritul este in nuante maronii-oliv pe partea dorsala, din ce in ce mai deschise pe partile laterale, iar pe partea inferioara albicioase.

Inotatoarea dorsala este foarte lunga are 124-153 de raze fine, iar cea anala este putin mai mica, are doar 99-126 de raze. Aripioarele pelviene sunt foarte mici si unite formand una singura alcatuita din cateva raze mici, iar inotatoarele pectorale sunt alungite si putin mai mari.

Pestii Ophidion scrippsae sunt specii nocturne, inoata la adancimi foarte mari si se hranesc cu mici pesti si alte animale nevertebrate marine. Au un mod de special de a captura prada, stau ingropati pe jumatate in nisip si asteapta ca aceasta sa treaca prin raza vizuala, iar cand este suficient de aproape o prind printr-o miscare brusca cu gura larg deschisa.

Citește și:  Câneparul (Carduelis cannabina), una dintre cele mai frumoase păsări cântătoare din țara noastră

In perioada de reproducere femela depune icrele in apa, care dupa ce eclozeaza permit larvelor sa se miste liber in apa si sa duca un mod de viata pelagic.

Pestele Ophidion scrippsae face parte din ordinul Ophidiiformes, familia Ophidiidae si nu este o specie in pericol de disparitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.