Piazza San Petro este cea mai mare piață a Vaticanului și se află în partea sud-vestică a micului stat, chiar la intrarea principală în cetate.

San Pietro1

Vaticanul, sau Statul Cetății Vatican, este cel mai mic stat din Europa. Suprafața acestui stat este de aproximativ jumătate de kilometru pătrat, iar în anul 2011, populația acestui stat nu depășea 832 de locuitori. Vaticanul este un stat independent din Roma, unde se află Sfântul Scaun, fiind resedința ecleziastică a Bisericii Catolice. Vaticanul este condus de Papă, adică de Episcopul Romei.

Piazza San Petro servește drept intrare atât în Vatican, cât și în Biserica Sf. Petru, fiind situată chiar în partea frontală a acesteia. Această piață a fost construită între anii 1656 si 1667 la cererea lui Papa Alexandru al VII-lea de către arhitectul Gian Lorenzo Bernini.

San Pietro11

De-a lungul timpului, Piazza San Petro a suferit unele modificări, cea mai remarcabilă fiind cea din 1936, când Benito Mussolini a demolat toate construcțiile medievale pentru a construi Via della Conciliazone, un bulevard care unește Ponte Sant’Angelo de piață. De asemenea, acest bulevard face posibilă si vederea pieței din Castelo Sant’Angelo.

Citește și:  Insula Albatros: Obiective turistice Australia - Albatros

În mijlocul Pieței Sf. Petru se află un obelisc egiptean vechi de peste 4000 de ani, care a fost adus aici în anul 1586, înainte ca piața să fie construită. Acesta are o înălțime de 25.5 metri și este construit din granit roșu.

Coloanele care înconjoară piață au fost construite după modelul coloanelor dorice. De altfel, aceste coloane delimitează partea sud-vestică a Vaticanul de cartierul Borgo, Roma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.