Insula Pinilor sau Insula Pine este o rezervă naturală cu mici plantații de pini, localizată pe Râul Murrumbidgee, din zona Tuggeranong, districtul Canberra, pe Teritoriul Capitalei, din Australia. Cel mai apropiat loc de aceasta rezervație este așezarea Greeway și cel mai apropiat oraș este Canberra.

Insula este accesibilă de pe un drum terestru, dar în perioada revărsărilor de apă ale râului Murrumbridge locul devine insulă. Insula este botezată astfel datorită unui soi de pin negru care crește în zonă, soiul Callitris endlicheri. Regiunea a fost explorată prima dată în 1822 de către Charles Throsby care căuta surse de apă, găsind aici râul Murrumbridge.

Pine Island

Facilitățile insulei includ o arie de picnic, una pentru grătar, apă potabilă și toalete. Pe apă în lunile calde se poate pescui, înota și practica kaiakul sau se pot observa păsările.

Aici este un drum numit Murrumbidgee River Corridor ce traversează Insula Pinilor și care ajunge la lacul Kambah Pool din zona Canberra Nature Park, o altă atracție turistică locală. Rezervația a fost înființată în mai 1980. Câinilor nu le sunt permis să intre în rezervație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.