Din secolul al XVII-lea până în secolul al XX-lea, Insula Robben a servit ca loc de izolare, închisoare și pedeapsă. Astăzi este o atracție turistică, un element de patrimoniu mondial și muzeu care prezintă un loc de detenție și punctează ceea ce a câștigat Africa de Sud de la democrație.

Poarta Nelson Mandela1

Muzeul de la Insula Robben împreună cu terminalul de feribot pentru pasageri sunt părți de istorie vie ale țării. Tot aici este un auditoriu, spații de expoziții și un magazin pentru suvenire. Tururile închisorii încep la poarta Nelson Mandela Gateway care este în fața ceasului Clock Tower de la V&A Waterfront. Excursiile cu feribotul durează 30 de minute. De aici, autobuzul ia turiștii și îi duce la biserica proiectată de Sir Herbert Baker, locul unde munceau silnic prizonierii politici, la locul unde erau înmormântați leproșii, apoi după încă o mică călătorie, se ajunge la închisoarea de maximă siguranță.

Ghizii sunt deghizați în deținuți și vor prezenta unde a trăit Mandela cei 19 ani de detenție în secțiunea B. Celula sa este deschisă, celelalte fiind închise și goale. Secțiunea A adăpostește expoziția Cell Stories care evocă viața de la închisoare. Prizonierii au lucrat manual din resturi un frumos saxofon.

Citește și:  Manastirea Santa Catalina din Peru: Obiective turistice Peru - Arequipa

Expoziția Smuggled și camera din celulele comune este mai interesantă. Prizonierii strecurau camere foto prin anii `80 în închisoare, iar fotografiile lor sunt expuse aici ca dovadă vie a vieții pe care o duceau în interiorul zidurilor. Vizita durează 3 ore aici. Feriboturile pleacă la orele 9, 11 și 15, când vremea permite de la poarta Mandela, iar vizitele se rezervă la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.