Celebră datorită pârtiilor sale de schi, Poiana Braşov este una dintre cele mai apreciate staţiuni montane din România, în special de către iubitorii sporturilor de iarnă.

Poiana Brasov1

Poiana Braşov a luat naştere în anul 1895, ca zonă de agrement pentru oraşul Braşov, fiind situată la poalele masivului Postăvarul, la o altitudine de 1.030 de metri. Primele clădiri s-au construit aici în jurul anului 1904. Doi ani mai târziu, Poiana Braşov a devenit staţiune turistică de ski, iar în 1909 a găzduit primul concurs de schi din România. De asemenea, Jocurile Internaţionale de Iarnă studenţeşti au avut loc în această staţiune, în 1951.

Poiana Brasov11

Aflată la aproximativ 12 kilometri de municipiul Braşov, Poiana Braşov ocupă un loc important în reţeaua de puncte de atracţie turistică din regiune, alături de staţiunile şi cabanele situate în zonele Valea Prahovei, Zărneşti, Piatra Mare, Râşnov, Valea Timişului, Piatra Craiului, Munţii Bucegi etc.

Poiana Brasov111

Staţiunea dispune de o serie de pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, potrivite atât pentru începători cât şi pentru avansaţi, unde se pot practica cele mai variate sporturi de iarnă: schi alpin, schi de fond, patinaj, săniuş etc. De asemenea, se pot lua şi lecţii de schi sub îndrumarea unor instructori de specialitate. Lungimea totală a pârtiilor este de 24 de kilometri, iar cea mai lungă este Drumul Roşu, cu 4,6 km. Stratul de zăpadă se menţine timp de 4-5 luni pe an (noiembrie-martie).

Citește și:  Biserica de lemn din Butești: Obiective turistice Teleorman

Poiana Brasov1111

Pe lângă practicarea sporturilor de iarnă, turiştii pot face drumeţii montane în zonă sau se pot relaxa într-unul din numeroasele locuri de petrecere a timpului liber: terenuri de sport (tenis, handbal, minigolf, baschet), piscine acoperite, centre de fitness&spa, cluburi, cafenele, baruri şi restaurante etc. Cabana Postăvarul este cel mai căutat loc de cazare, fiind situată în masivul cu acelaşi nume, la peste 1.600 de metri altitutine.

Poiana Brasov11111

Aflat în nordul staţiunii, Centrul de Echitaţie le oferă turiştilor posibilitatea de a lua lecţii de călărie sau de a închiria echipamentul necesar practicării acestui sport. De asemenea, se organizează plimbări călare, cu trăsuri sau cu sănii. Un alt punct de atracţie este biserica de lemn cu hramul „Sf. Ioan”.

poiana-brasov.jpg

În Poiana Braşov, sunt disponibile două linii de telecabină care fac legătura cu masivul Postăvarul, precum şi mai multe linii de teleschi, ce funcţionează sezonier. Telegondola Anateleferic Expres a fost inaugurată la finalul anului 2005 şi are o capacitate de transport de 1.800 de persoane/oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.