Insula Pulbah care are o suprafață de 68 de ha, este localizată în sudul lacului Macquarie. Cu cei 1,6 km lungime este cea mai mare insulă de pe acest lac. Insula este o rezervație naturală administrată de Național Parks și Wildlife Service. Este nelocuită, nu sunt clădiri aici, în trecut era o mică clădire administrativă, acum nu mai există .

Numele său în limba aborigenilor înseamna insulă ( pulbah) Aici cresc copaci specifici insulei ca spotted gum (Corymbia maculata) care este un soi de eucalipt, alte plante de stâncării și vegetație de preerie. Urșii koala și cangurii au fost introduși în zonă din 1900, dar au fost vânați și acum nu mai există. Coasta este abruptă pe trei laturi și cea de-a patra are nisip și plajă de unde se pot face plimbări pe lac cu bărci de agrement.

Nu este permisă camparea pe insulă. De aici se pot vedea împrejurimile, peninsula Wangi Wangi și lacul. Insula a fost locuită de tribul Awabakal înainte de colonizare, uneori numită și Insula Bulba în diferite documente. A fost declarată rezervație naturală în 1929, Insula Pulbah nu are nici o facilitate pentru vizitatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.