Regiunea Sichuan este locuită de peste 87 de milioane de locuitori și cuprinde o suprafață de 485.000 km². Este împărțită în 4 prefecturi: Aba în nord, care cuprinde și o parte tibetană împreună cu Qiang, Ganzi, în vest, sudul și estul Sichuanului, care cuprind principalele orașe.

Sichuan1

Regiunea Sichuan este localizată în sud – vestul țării, numele său însemnând cele 4 circuite ale râurilor. Capitala este Chengdu, un centru economic important din vestul Chinei. Multe dintre monumentele și obiectivele din oraș sunt în patrimoniul UNESCO.

Principalele atracții sunt: peșterile sculptate de la Dazu Rock Carvings din Chongqing, aria Huanglong Scenic, valea Jiuzhaigou și aria istorică din jur, muntele Eme, care include statuia unui Buda Uriaș Leshan, muntele Qincheng și sistemul de irigații Dujiangyan, sanctuarul pentru urși panda Sichuan. Orașele regiunii sunt următoarele: capitala Chengdu, capitala cu 2000 de ani de istorie, orașul Dege, sau Casa Bibliotecii Tibetane, orașul Ganzi, care este punctul de plecare pentru explorarea mănăstirilor locale, orașul Kangding, poarta spre zona vestică tibetană, orașul Langmusi, care are 2 mănăstiri și un cimitir la care se fac tururi cu caii, orașul Leshan, sau casa celei mai mari statui a lui Buda scobită în piatră, orașul Songpan, punctul de plecare pentru Parcul Național Jiuzhaigou și orașele mai mici Xiangcheng și Xichang.

Sichuan11

Ca atracție pentru turiști este așezarea memorială Beichuan, care a fost distrusă în anul 2008 de un cutremur, fiind momentan lăsată ca atare pentru a înțelege ce înseamnă distrugerile cutremurelor. Parcul Național Emeishan, Parcul Glaciar Hailougou, Parcul Huanglongsi-Jiuzhaigou, Jianmen Shudao, Parcul muntelui Kanggar, Qingchengshan-Dujiangyan care este unul dintre leagănele daoismului, Shunan Zhuhai, Siguniangshan National sunt cele mai frumoase rezervații naturale din regiune.

Unul dintre cele mai mari centre ale orașului este clădirea New Century Global, are 14 cinema – teatre, multe birouri, hoteluri, Parcul Acvatic Paradise Island cu plajă artificială, un ecran de 150 de metri, cu leduri, patinoar, o corabie a piraților, un oraș mediteraneean în copie și o parcare de 15.000 locuri. Sichuan este a doua provincie ca mărime din cele 23 de provincii ale Chinei, provincie importantă, cu resurse agricole, aici cultivându-se orez și grâu.

Sichuan111

Câteva dintre dinastiile chineze care au stăpânit regiunea sunt Jin, Tang și Ming. Cu granițele rămase neschimbate de 500 de ani, cu un climat musonic și ținuturi muntoase cu altitudine înaltă, cu o populație de tip Han majoritară, iar minoritară tibetani (Yi, Qiang și Naxi), regiunea Sichuan este diferită de celelalte. Rezervațiile pentru urșii panda sunt numeroase, sunt introduse în patrimoniul UNESCO și reprezintă casa a mai mult de 30% din populația de urși panda uriași chinezi, urși roșii pe cale de dispariție, a leopardului de zăpadă și a altor specii rare.

Citește și:  Orasul Newcastle: Obiective turistice Anglia - Newcastle

Strada Jinli este un loc de referință pentru turiștii regiunii, fiind situată la est de Templul Memorial Wuhou. Aici turiștii vor admira clădirile tradiționale și vor servi gustări locale. Muzeul Three-Star Piles (sau Muzeul Sanxingdui) este localizat în nord – estul sitului arheologic Three-Star Piles, pe malul râului Jian River (numit și râul Yazi) cu o suprafață de 4000 m². Situl Three-Star Piles este o relicvă culturală a vechiului Shu (sau Sichuan). Aici, vestigiile arheologice sunt minunate și reprezintă istoria orașului și a zonei, acoperind toate perioadele de la întemeierea așezărilor până în zilele noastre.

Sichuan1111

Statuia gigantică Leshan Giant Buddha este o statuie a lui Maitreya (un Bodhisattva reprezentat ca un călugăr voinic cu un zâmbet larg stând). Statuia lui Buda este localizată în estul orașului Leshan la confluența râurilor Min, Qingyi și Dadu. În anul 1996, statuia a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. Acestă statuie a fost începută în anul 713 și terminată în anul 803 e.n, fiind cioplită în 90 de ani de către niște meșteri, ei fiind și cei care au realizat cea mai mare statuie a lui Buda din lume. Muntele Emei este localizat în orașul Leshan, o grădină imensă din câmpia Chengdu, fiind unul dintre cele mai înalte locuri din China.

Muntele Qingcheng, localizat în sud – vestul proiectului de irigații Dujiangyan este una dintre cele mai faimoase zone taoiste muntoase din China. Cele 2 părți, de nord și de sud, care formează locul sunt o atracție turistică completă, deoarece aici sunt relicve istorice și arheologice numeroase, risipite într-un cadru natural de basm, aflându-se printre ele și Palatul Jianfu. Palatul Shangqing și peștera Tianshi sunt câteva dintre destinațiile cele mai căutate. Rezervația Wolong Panda din estul munților Qionglai, aflată la 3 ore distanță cu mașina de capitala Chengdu, este o rezervație de 200.000 de hectare, înființată în anul 1963 și este cea mai nouă, cea mai mare și cea mai cunoscută din China.

Sichuan11111

Acum 2000 de ani, orașul Chendu era inundat de apele râului Minjiang, de aceea un conducător local a hotărât să construiască un sistem de irigații pentru a preveni revărsările, astfel că proiectul Dujiangyan a fost completat, irigând și alimentând cu apă cele 50 de orașe din provincie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.