Orasul Reims din Franta se afla in regiunea Champagne- Ardenne din nord-estul tarii si este traversat de raul Vesle. Este considerat ca fiind cel mai mare oras al regiunii Champagne, datorita densitatii populatiei din zona, avand aproximativ 200 000 de locuitori.

Este renumit pentru faptul ca aici se gaseste vestita Catedrala Notre Dame. De asemenea pentru faptul ca, pe vremuri, aici se incoronau regii Frantei.

Piata Place Royale
Piata Place Royale

Principalele piete ale orasului au in centrul lor personalitati istorice. Piata Place Royale are in centrul statuia lui Louis XV, supranumit si Louis le bien aimé (cel iubit), iar Piata Place Cardinal-Luçon o are in centru pe Ioana d’Arc, renumita eroina franceza, ce a fost numita Sfanta de catre Biserica Romano-Catolica. Strada principala, Rue de Vesle, traverseaza tot orasul de la nord la sud si trece prin Place Royale. Pe acest traseu turistii se pot bucura de magazine, baruri si terase.

Catedrala de la Notre Dame
Catedrala de la Notre Dame

Catedrala de la Notre Dame, construita in stil gotic, este poate una din cele mai importante obiective turistice ale Frantei, primind anual peste un milion de curiosi. In acest loc se desfasurau incoronarile regilor. In 1991 a devenit parte a patrimoniului mondial UNESCO. In anul 2011 orasul Reims a sarbatorit 800 de ani de la construirea acestei impozante catedrale, ce a fost fondata in timpul episcopiei Sfantului Nicaise.

Printre celelalte obiectivele turistice ale orasului se numara Porte Mars, Palatul Tau, Biserica Sfantul Remi si altele. Porte Mars este un arc de triumpf ce dateaza din secolul al treilea d.H., fiind pe atunci cel mai mare arc de triumf al romanilor.

Citește și:  Bruxelles, între afaceri și ciocolată
Palatul Tau
Palatul Tau

In Palatul Tau traiau Arhiepiscopii din Reims. Palatul are o stransa legatura cu povestea Catedralei Notre Dame, aici fiind cazati regii atunci cand veneau pentru incoronare. Tot aici este gazduit si banchetul (petrecerea) de dupa. Palatul a fost construit in stil gotic, insa in prezent detine un aspect baroque datorita lui  Jules Hardouin-Mansart si lui Robert de Cotte ce l-au modificat intre anii 1671 – 1710. Aceasta cladire a fost, de asemnea, inclusa in patrimonial mondial UNESCO impreuna cu inca o manastire numita Abbey of Saint-Remi.

Biserica Sfantului Remi
Biserica Sfantului Remi

Biserica Sfantului Remi a fost fondata in secolul VI si detine din anul 1099 moastele Sfantului Remi, episcop al orasului Reims. Astazi publicul poate vizita muzeul din interiorul bisericii, unde sunt expuse, printre altele, tapiterii din secolul XVI, mobile, arme, bijuterii din secolele VI si VIII, sculpturi medievale, dar si obiecte ce dateaza din Paleolitic si Neolitic.

Pentru cei nu atat de pasionati de istorie, orasul Reims le promite oportunitati de vizitare si degustare a celor mai de marca case producatoare de sampanie, zona fiind faimoasa pentru vinul spumant pe care il produce. Nu in cele din urma, aceasta locatie reprezinta orasul natal pentru mult personalitati culturale precum: Jean Baudrillard, Maurice Halbwachs, Roger Caillois, dar si pentru un contemporan important din lumea fotbalului, Robert Pires.

Reims mijloace de transport
Reims mijloace de transport

Indiferent ca va intereseaza istoria, arheologia, vinurile, filosofia, fotbalul sau cumparaturile, Reims este un loc unde le puteti gasi pe toate aceastea in timp ce va puteti bucura de o vacanta de neuitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.