In partea de nord a Chinei se afla orasul Eran Hohhot al carui nume inseamna ,,cer albastru”. Acest oras se afla la granita dintre China si Mongolia si este cunoscut ca ,,tara de origine a multor animale preistorice”. Motivul pentru care merita vazut acest oras este in primul rand pentru ca aici cercetatorii paleontologi au descoperit numeroase ramasite fosile ale unor specii de dinozauri.

Chiar la intrarea in oras apare o compozitie sculpturala ce ar putea fi numita cartea de prezentare si recunoastere a orasului Eran Hohhot. Doua statui de dinozauri care impresioneaza prin marimea lor strajuiesc iesirea de pe autostrada dinozaurilor si intrarea in oras. Cei doi Brontosauri (pentru ca despre aceasta specie este vorba) au fiecare inaltimea de 19 m si lungimea de 34 m. Ceea ce este cu totul uimitor la aceasta opera sculpturala este chiar modul cum este realizata.

Cele doua animale gigantice stau fata in fata, de o parte si de alta a drumului si par ca-si intind gaturile lungi peste benzile de asfalt ale autostrazii spre a-si uni buzele. Orice calator care intalneste acest monument extraordinar este impresionat de ,,sarutul dinozaurilor” care realizeaza un arc urias cu gaturile lor gratioase. Pe de alta parte sculptura ofera unul dintre cele mai mari simboluri de afectiune din lume. A fost realizata in anul 2007 si este cu adevarat impresionanta.

Orasul Eran Hohhot reprezinta unul din obiectivele turistice asiatice cele mai apreciate de turisti. Acest lucru se datoreaza faptului ca aici s-au descoperit ramasitele fosile a 20 de specii de dinozauri, care au trait in perioada Cretacicului, cu aproximativ 70 milioane de ani in urma. In acele vremuri indepartate pe teritoriul cretacic al Chinei existau cursuri mari de ape, paduri intinse si dese cu vegetatie abundenta, iar dinozaurii devenisera tot mai variati.

Gigantoraptor erlianensis, Foto: daz3d.com
Gigantoraptor erlianensis, Foto: daz3d.com

Una dintre cele mai impresionante specii care a trait in acel habitat favorabil animalelor preistorice este Gigantoraptor erlianensis. Acesta avea lungimea de 8 m si greutatea de 1,4 tone. La fel ca si alte specii de oviraptori impresiona prin corpul sau gigant. Membrele anterioare erau foarte scurte, cele posterioare erau lungi si puternice, modul de deplasare era biped.

Capul era mic, gatul si coada lungi, iar labele membrelor din spate terminate cu gheare puternice. Eran Hohhot a primit numele de ,,orasul dinozaurilor” tocmai datorita numarului mare de fosile de dinozauri care au fost descoperite in sedimentele cretacice de pe aceste meleaguri.

Parcul ,,Taramul fermecat al dinozaurilor” este un alt obiectiv extraordinar al acestei zone. Aceasta atractie turistica din Desertul Gobi cuprinde multe sculpturi – reprezentari ale unor dinozauri de marimi si forme diferite. De asemenea Muzeul de dinozauri din acest parc poate fi vizitat de turistii ce doresc sa admire exponatele sale, realizate la marime reala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.