Insula Snapper(Queensland) este o insulă la gura râului Daintree din Queensland, Australia, la 20 km nord de Portul Douglas și la o milă nautică sud est de capul Kimberey, la 4 km est de gura râului Daintree, cu iesire la Marea de Coral și Bariera de Recif Snapper.

Este administrată de Autoritatea Great Barrier Reef Marine Park și Queensland Parks și Wildlife Service care formează împreună Parcul Național al Insulei Snapper și Parcul Marin din anul 1939. Insula este populară pentru turism și practicarea kaiak-ului, are o suprafață de 0,66 km² și o înălțime de 102 m deasupra apei.

Snapper
Snapper

Insula este o parte a ținutului tradițional al tribului aborigen Kuku Yalanji. Aceștia vânează și pescuiesc pe insulă și administrează cultura insulei. În anii 1900 exista o carieră de piatră aici, o grădină chinezească, o mică fabrică pentru conserve cu castraveți de mare fierți. Insula a fost descoperită de George Elphinstone Dalrumple, înainte de a descoperi râul Daintee.

Aici se practică pescuitul cu bărci mici, se observă păsările, se poate campa în cele 4 locuri special amenajate, insula are păduri de eucalipt, mangrove și plaje nisipoase.

Citește și:  Nimes - Franta : Orașe de vizitat

Pentru a vizita Insula Snapper se cere un permis și se plătește o taxă autorităților locale. Cazarea se face în Port Douglas și Daintree, unde oferta este variată și de unde se organizează si excursiile cu kaiakul în jurul insulei Snapper.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.