Maimutele saki fac parte din genul Pithecia si se remarca prin faptul ca au corpul indesat si greoi, aspect creat de blana deasa, lunga si infoiata. Maimutele urlatoare apartin genului Alouatta si sunt foarte galagioase, scot strigate puternice, tipete si urlete care se aud de la distante foarte mari, chiar de la 1-2 km in padure. Au capacitatea de a emite sunete atat de puternice deoarece osul limbii este ca o basica cu rol de cutie de rezonanta, iar cartilajul laringelui scurt. Majoritatea speciilor traiesc in toate regiunile impadurite din America de Sud.

Specii de maimute saki si maimute urlatoare:

Maimuta urlatoare rosieMaimuta urlatoare rosie

Cea mai mare specie de maimuta urlatoare din lume este Alouatta seniculus. Este cunoscuta cu numele de maimuta urlatoare rosie datorita faptului ca are corpul acoperit cu blana de culoare rosie uniforma. Traieste in padurile din Mexic si America de Sud si poate avea lungimea corpului de 51-63 cm si greutatea de 7-9 kg. Are coada prehensila, lunga de 55-68 cm, se catara cu usurinta in copaci si se hraneste cu fructe si frunze.

Saki calugar are o dunga alba pe partile laterale ale nasului

Saki calugar are denumirea stiintifica de Pithecia monachus si traieste in padurile din Mexic si America de Sud. Are lungimea corpului de 37-48 cm si greutatea de 1,5-3 kg. Este cunoscuta si cu numele de maimuta-latoasa, parauacu sau maimuta-calugar. Se remarca prin blana lunga si stufoasa care o face sa para o primata ca un urs.

Citește și:  Cele mai interesante lucruri care vă vor uimi despre girafe
Maimuta urlatoare mexicanaMaimuta urlatoare mexicana catarata in copacSpecia Alouatta palliata, Foto: gallery.kunzweb.net

Maimuta urlatoare mexicana este o specie vulnerabila in pericol de disparitie si o subspecie a maimutei urlatoare cu mantie (Alouatta palliata). Traieste in padurile din Mexic si America Centrala si are denumirea stiintifica de Alouatta pigra. Are lungimea corpului de 52-64 cm si greutatea de 6,5-11,5 kg.

Saki cu fata albaSaki cu fata alba

Saki cu fata alba are denumirea stiintifica de Pithecia pithecia si traieste in regiunile impadurite din nordul Americii de Sud. Are lungimea corpului de 34-35 cm si greutatea de 2 kg. La mascul blana este neagra si fata deschisa, iar la femela blana este neagra-cafenie.

Maimuta urlatoare de culoare neagra, Mascul si femelaMaimuta urlatoare de culoare neagra, Specia Alauatta caraya

Maimuta urlatoare de culoare neagra are denumirea stiintifica de Alouatta caraya. In ciuda numelui de maimuta urlatoare de culoare neagra, femala si puii au un colorit galben-deschis, doar masculii care sunt mai batrani au coloritul negru.

Saki cu barba neagra , Specia Chiropotes satanas, Foto: animalesraros.animalesenpeligrodeextincionenmexico.com

Saki cu barba neagra este o specie raspandita in padurile din nordul Americii de Sud. Are lungimea corpului de 33-46 cm si greutatea de 2-4 kg. Este o specie in pericol de disparitie. Se remarca prin blana deasa de pe corp si firele de par lungi de pe cap care alcatuiesc un fel de breton. Denumirea sa stiintifica este Chiropotes satanas.

Maimuta urlatoare, Specia Alouatta villosa, Foto: nurturenatural.org

Maimuta urlatoare din padurile din Honduras si Guademala are corpul acoperit cu blana neagra si este o specie arboricola. Are denumirea stiintifica de Alouatta villosa.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.