Cauți ceva aventuros pentru următoarea ta vacanță? Poate te va inspira lista noastră, a celor mai bune locuri pentru safari din întreaga lume. Leii din savana africană, pinguinii din Argentina sau rezervațiile de tigri din India, toate aceste oferte turistice te vor surprinde spectaculos.

Parcul The Big Five în Madikwe din Africa de Sud

EXTERIORAmplasat pe o vale lină între două dealuri, Madikwe Safari Lodge are vederea spre câmpie, cu dealurile Dwarsberg în depărtare și râul Marico în apropiere. Este unul dintre cele mai mari parcuri de lei din Africa de Sud unde rangeri experimentați escortează la fața locului turiștii pentru a observa rinoceri, leoparzi, elefanți și bivoli pe pajiștile parcului.

Noaptea, oaspeții se bucură de spectacolul stelelor căzătoare. Poziționat în zona ecologică între Bushveld și deșertul Kalahari, Madikwe cuprinde cinci habitate distincte care conțin o mare diversitate de plante, păsări și alte animale sălbatice. Pentru cei care doresc să facă fotografii, rezervația are un potențial excelent.

Safari  în regiunea lacului Naivasha din Kenya

img_4549Lacul Naivasha este un vis devenit realitate pentru toți iubitorii de natură. În unele zone ale lacului, s-au înregistrat peste 400 de specii de păsări. Pădurile de salcâm mișună de pupeze, ciocănitori, cuci și multe alte zburătoare. La fața locului, turiștii pot observa pelicanii roz de pe lacul Naivasha.

O plimbare de-a lungul țărmului sau doar un popas de relaxare într-un singur loc va oferi turiștilor un spectacol magic. O excursie pe lac este chiar mai impresionantă. Apa este plină atât de pelicani, rațe, tot felul de gâște și lopătari cât și de multe specii de pești. Zona este păzită de vulturii africani de apă.

Aceste pasări puternice domină spațiul de deasupra lacului. Zona este renumită pentru populația sa de hipopotami, mai mult de 400. În unele zone, pe malul lacului sunt locuri de campare unde cei mai mulți vizitatori sunt uimiți când văd cât de mare este un hipopotam atunci când iese din apă. Te poți trezi cu un animal de 3 tone lângă cort, dimineața, la trezire.

Rezervațiile de urangutani din Borneo

national-geographic-parque-nacional-tanjung-puting-borneo-design_719018În rezervațiile de reabilitare de pe insula tropicală Borneo, poți vedea locuințele din copac ale urangutanilor în habitatul lor natural, ce face parte din flora și fauna exotică ale insulei. Vizitatorii pot vedea un sanctuar de urangutani, animale pe cale de dispariție. La ora mesei, se pot plimba pe jos, pe trasee marcate în junglă și pot observa plante exotice, elefanți pitici din specia pygmy și maimuțe din specia proboscis.

Acestă excursie safari vă oferă șansa unică de a vizita centrul de conservare, Ursul Soare, unde sunt adăpostiți urșii mici și rari, ce au o pată ca un mic soare de aur pe pieptul lor. Cabanele permit apropierea de animalele sălbatice în junglă, în niște loji. Tot în rezervație, sunt plaje cu nisip alb și apă turcoaz la ocean. Turiștii pot escalada muntele Kinabalu, cel mai înalt vârf din Asia de Sud-Est, iar de pe vârf, panorama și răsăritul soarelui formează un peisaj unic.

Tigrii din rezervația Periyar Tiger, India

tiger_reserveÎn acestă rezervație din Kerala, India de Sud, poți vedea tigri pe cale de dispariție. Excursiile pe jos sau cu jeep-urile te ajută să descoperi traseul tigrilor prin jungla deasă a pădurii tropicale. Pajiștile din această rezervație sunt foarte bogate. A vedea flora și fauna pe cale de dispariție, a face rafting pe pluta de bambus și a observa elefanții sălbatici, bizonii, mistreții și căprioarele sunt experiențe de neuitat.

Deși cunoscută ca o rezervație de tigri, Periyar este la fel de renumită pentru elefanți și pentru lacul artificial, vechi de 100 de ani. Rezultatele indică 49 de specii de mamifere, 246 de specii de păsări, 28 de specii de reptile, opt specii de amfibieni, 22 de specii de pești și 112 specii de fluturi înregistrați în rezervație. Cred că e ceva de văzut acolo!

Citește și:  Când pietrele vorbesc. Festivalul „Satori” (II)

Parcul Național Everglades din Florida, Statele Unite ale Americii

DCIM100GOPROFiind parte din patrimoniul mondial, în Parcul Național Everglades din Florida de Sud, poți vedea la fața locului specii rare, cum ar fi crocodilii americani și pantera din rasă Florida. De pe platforme speciale, se poate privi suprafața apei și poți urmări strălucirea roșie a ochilor aligatorilor, broaștele mici de iarbă, căprioarele de pe uscat și delfinii din mare.

Plimbările cu barca sunt foarte distractive și ghizii sunt profesioniști, știu exact unde sunt animalele sălbatice și vă oferă șansa de a imortaliza unele imagini minunate. O experiență care este foarte distractivă și educativă.

Excursii în jungla Amazonului

July+2-+Cheewhat+Tree_042Zona Manaus și orașul Manaus, pe râul Rio Negro, este punctul de plecare pentru excursii pe Amazon, râul cu cel mai mare debit din lume unde s-a dezvoltat cea mai densă junglă-pădure tropicală.

Veți fi cazați în cabane eco, de unde veți porni în căutarea plantelor medicinale, veți întâlni triburi indigene și vă veți bucura de observarea crocodililor noaptea. Zonele Amazonului găzduiesc peste 2.200 de specii de pești și peste 250 de specii de amfibieni și reptile. Aveți la dispoziție excursii individuale pentru observarea animalelor sălbatice, incredibile, se pot alege diferite tipuri de cazare și se poate participa la diferite activități.

Mai multe variante de excursii sunt disponibile aici: tururi în jungla tropicală, expediții pe râul Amazon, excursii pentru pescuit, excursii de supraviețuire. Oricare dintre ele este o alegere de neuitat în explorarea junglei cu toate pericolele ei.

Safari Bush din canionul Alice Springs, Australia

search-accommodationCanionul Alice Springs, un teren al aborigenilor australieni, este locul unde se desfășoară acest safari. Peisajul este superb și unic. Aici poți găsi canguri, possumi și 73 de specii de reptile în Parcul Național Uluru-Kata Tjuta, ce cuprinde și exemplare ale șopârlei skink. Bucurați-vă de o aventura unică în viață! Se poate lua un balon cu aer cald sau un elicopter, pentru a descoperi deșertul de la înălțime. Imaginile sunt incredibil de frumoase!

Pinguinii din Peninsula Valdes, Argentina

ARG016_8Oraș-port pe coasta de est, Puerto Madryn este punctul de plecare pentru excursii în Peninsula Valdés, unul dintre cele mai fantastice parcuri pentru foci-elefanți, balene și delfini. Rezervația naturală, Punta Tombo, vă invită să observați cea mai mare colonie de pinguini din lume, Magellan, între lunile septembrie și martie când aceștia sunt prezenți în rezervație în număr considerabil.

Urși, delfini și balene în Insula Vancouver, Canada

J 008Insula Vancouver din Canada este teritoriul unei faune sălbatice de primă clasă. Long Beach, Tofino este locul unde turiștii pot observa balenele, începând cu luna martie, până în mai. Dacă iți plac sporturile în aer liber, atunci poți să faci caiac-canoe sau poți să participi la expediții cu ghizi, pentru a vedea urșii negri și vulturii pleșuvi. Expedițiile la munte oferă și avantajul fotografierii unor peisaje de vis.

Observarea păsărilor în munții Pirinei din Franța.

2În regiunea muntoasă a Pirineilor, mai exact regiunea dintre Franța și Spania, se găsesc câteva dintre cele mai frumoase specii de păsări din Europa. La Cerdanya este localitatea unde se pot observa unele specii pe cale de dispariție, cum sunt vulturul bărbos și vulturul auriu, acestea fiind unele dintre speciile cele mai răspândite.

La începutul verii, este timpul ideal pentru a vedea fluturii care prind viață pentru câteva zile. Mulți turiști vin aici pentru a se bucura și de natura excepțional de frumoasă, de munții ce se înalță maiestuos și de văile elegante, împădurite de vegetație abundentă. Ca turist, poți fi martor la scene unice, cum ar fi o luptă între vulturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.