Planificarea unei vacanțe este întotdeauna o activitate interesantă, dar uneori trebuie să iți iei mai multe măsuri de siguranță pentru anumite destinații. Unele destinații periculoase pot transforma timpul de recreere într-o experiență neașteptată și nedorită. Din păcate, există unele locuri uimitor de frumoase, cu atracții incredibile care ar trebui să fie pe lista oricărui turist, dar totuși au o latură de hazard pe care ar fi bine să o luăm în considerare.

Ușa iadului din Turkmenistan

Door-to-Hell-DerwezeUn câmp de gaze naturale în regiunea Derweze este transformat, datorită incendiilor de gaze naturale care ard încontinuu, din anul 1971, într-un ținut straniu, ca o gură de foc, alimentată de bogatele zăcăminte de gaze naturale din zonă. Mirosul înțepător de sulf străbate zona de la o oarecare distanță.

Temându-se de creșterea gazelor toxice din cavernă, autoritățile dezbat ideea de a închide zona și de a interzice accesul publicului. Numele generic de „ușa iadului” a fost dat de către localnici, referindu-se la focul înfiorător, la noroiul ce fierbe și la flăcările portocalii din craterul mare, cu are un diametru de 70 de metri și o adâncime de aproximativ 20 de metri.

Insulele Izu din Japonia

GD734Nivelurile ridicate de gaz toxic, mai exact sulf care este emanat de către vulcanii activi de pe aceste insule vulcanice, japoneze, au dus la evacuarea zonei de multe ori. Dacă se vizitează insulele, trebuie să se poarte o mască de protecție, toți locuitorii sunt obligați să le poarte în cazul creșterii bruște a nivelului de gaz. Dar este destul de macabru să vezi toți copiii și profesorii din școală care poartă mască în timp ce își desfășoară orele.

Deșertul Danakil din Eritreea

Oo37UzwZona ostilă numită depresiunea Danakil este un bazin în deșert care se află la 155 de metri sub nivelul mării și conține numeroși vulcani încă activi. Această destinație este cunoscută mai ales pentru căldura extremă, fiind considerată una dintre cele mai încinse zone de pe pământ, temperaturile ajungând la 64,4ºC la umbră.

În plus de acest aspect climatic, locul se află la frontiera dintre Eritreea și Etiopia unde nu există un control al vreunuia dintre cele două state și au fost înregistrate multe atacuri ale bandiților de ambele părți. În anul 2012, din cei 5 europeni care formau un grup, 3 au fost uciși și 2 răpiți de triburile care stăpânesc aria.

Vizite la centrala nucleară de la Cernobîl din Ucraina

1395394808_1363616484_1247558670__dsc17931Dezastrul nuclear din anul 1986, în apropiere de Prypiat, a lăsat un oraș părăsit în urmă și o zonă devastată de radiații. Centrala nucleară de la Cernobîl este un loc căutat pentru cei care sunt curioși în legătură cu dezastrul și doresc să vadă sit-ul personal.

Managementul excursiilor de la Cernobîl ne asigură că toate radiațiile rămase de la dezastru sunt prea mici pentru a afecta sănătatea vizitatorilor, dar pericolul nu poate fi exclus pentru că aceste zone conțin încă rezerve care sunt radioactive.

Drumul morții, Yungas Road Nord din Bolivia

Death-Road-of-BoliviaCunoscut ca fiind cel mai periculos drum din lume, întins pe 60 de km din autostrada situată între La Paz și Coroico, acesta a înghițit numeroase vieți. Drumul este îngust de 3,2 m în unele locuri și nu are balustrade ca să prevină vehiculele să nu cadă peste margine. Prăpastia este de mai mult de 2.000 de metri adâncime. Este estimat că 300 de oameni mor în fiecare an pe această rută ce duce către pădurile tropicale din Amazon.

Bungee jumping într-un vulcan activ din Chile

2658297S-ar putea să nu fie cel mai inteligent lucru de făcut, dar cu siguranță că va ridica nivelul de adrenalină la maxim pentru unii dintre noi. Pentru 10.000 de dolari, se poate sări dintr-un elicopter deasupra gura vulcanului Villarrica. Vulcanul este activ, cu bazine de lavă albă, fierbinte. Cei ce sar se apropie la 213 de metri de piscina de lavă topită.

Citește și:  Truro - Anglia: Orașe de vizitat

Înotul cu rechinii în Florida

most-dangerous-places-shark-attack-origPlaja New Smyrna din Florida este cunoscută ca fiind capitala rechinilor din lume. Cine dorește cu adevărat să își testeze curajul va încerca să înoate în apele infestate de rechini. Doar la o oră nord-est de Orlando, plaja New Smyrna este foarte primitoare cu nisipul ei alb și fin la atingere. Dar totul este amăgitor, la o distanță scurtă de țărm, rechinii așteaptă.

În inima vulcanului activ din Hawaii.

Seo-big-island-new-lava-flowA vizita interiorul unui vulcan activ cu un tur cu elicopterul sună foarte interesant, dar poate fi, de asemenea, mortal. Mulți oameni și-au luat riscul de a pătrunde în interiorul vulcanilor activi pe insulele Hawaii. Dar excursiile nu se sfârșesc întotdeauna conform planului. Peste 30 de oameni au murit în accidente de elicopter în timpul vizitelor numai în anul 1995.

Înotul cu meduzele otrăvitoare din Australia.

hd-jellyfish-wallpaper-with-pink-jellyfish-swimming-underwater-with-lots-of-tropical-fish-jellyfish-wallpapers-backgrounds-pictures-photos.jpgCel mai mare prădător din Australia nu este un rechin, un șarpe sau un crocodil, ci un soi de meduze, mai exact box jellyfish care se adună într-o zonă situată pe coasta de nord a Australiei, în apropiere de gura de vărsare a râurilor. Este o zonă cu o concentrație mare de meduze care par inofensive, dar au ucis mai mulți oameni decât toate celelalte animale mortale din Australia, la un loc.

Muntele Mont Blanc dintre Franța și Italia.

MontBlanc2Mont Blanc este cel mai înalt munte din Uniunea Europeană. La 4.8100 m, acesta oferă vederi panoramice, pitorești asupra Franței și a Italiei, dar este și locul de odihnă pentru cele aproximativ 100 de suflete care pier aici anual. Urcarea în sine nu este una dintre cele mai dificile, dar, mai degrabă, numărul mare de alpiniști neexperimentați, ghizi neatenți și rute aglomerate de turiști creează condiții extrem de periculoase.

Platforma Tyrol din Austria

1021890967_05Această platformă de observare, situată în Austria, se află la 3.352 de metri deasupra ghețarului Stubai, lângă Tyrol. Într-o zi senină, se poate vedea chiar și Veneția, de aceea mulți turiști sunt atrași de farmecul peisajului. Cu toate acestea, drumul către platformă este înșelător și lung, vizitatorii sunt plimbați cu telecabina și pe urmă au de traversat pe jos o urcare prăpăstioasă.

Croazieră în Antartica

132687418464ac01b9f4a73f67bcfbf946f9662029În timp ce unii ar putea crede că acest loc este special, frumos și că îți taie răsuflarea, condițiile meteo te pot ucide. Temperaturile pot scădea sub 60 de grade celsius și vântul este extrem de geros. Companii de turism oferă croaziere aici în timpul verii, dar aceasta este, cu siguranță, o destinație unde nu te-ai aventura pe cont propriu.

Plimbare pe poteca muntelui Hua-shan din China

3O invitație la plimbare de-a lungul muntelui Hua-shan din China, la 2,154 de metri în aer, este o destinație turistică preferată de mulți tineri curajoși. Turiștii se plimbă pe scânduri de lemn ce au o lățime de 30.5 cm atașate de fațada stâncilor și se țin de lanțuri. Acest lucru, cu siguranță, nu este o activitate de familie. Drumul nu are nici o balustradă, iar singurul lucru care te ține pe partea muntelui este un ham de siguranță, asta dacă dorești să cumperi unul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.