Addo este un oraș în municipiul Cacadu, district în provincia Eastern Cape din Africa de Sud. Aici se află Parcul Naţional Addo Elephant, al treilea cel mai mare parc național din Africa de Sud.

Parcul Naţional Addo Elephant s-a extins pentru a conserva o mare diversitate faună şi floră din regiune. Se întinde de la zonele semi-aride Karoo din nord în jurul Darlington Dam până peste Munții Zuurberg. Addo acoperă în jur de 180.000 hectare și include The Birds și Insula St. Croix.

Addo
Addo

Secțiunea de elefanţi a parcului a fost proclamată rezervaţie în 1931, când doar șaisprezece elefanți erau rămaşi în zonă. Astăzi, acest ecosistem este sanctuarul a peste 550 de elefanți, lei, bivoli, rinoceri negri, hiene pătate, leoparzi, o varietate de antilope și specii de zebră, precum și unicului gândac Addo, găsit aproape exclusiv în acestă regiune. În plus, planurile parcului includ o rezervaţie marină de 120.000 de hectare, care are insulele cu cele mai mari populații de creștere de Cape gannets și a doua cea mai mare populaţie pinguini africani din lume.

Citește și:  Cinque Terre - un stimul pentru toate simțurile
gandacul din Addo
gandacul din Addo

Pe teritoriul parcului, turiştii pot alege o serie de activităţi oferite de companiile turistice care operează în regiune. Se pot face vizite de grup ghidate cu maşina prin interiorul parcului cu vederi impresionante. Drumeţiile Alexandria cuprind un traseu circular de 32 km de două zile. Prima zi este de 18,5 km, a doua zi, 13.5 km. Colibele Langebos sunt situate pe traseu, oferind cazare pentru turişti. Excursioniștii trebuie să aibă propriile echipamente şi hărţi pentru că excursiile pe jos nu sunt ghidate. Într-o zi sunt permise pe traseu un minim de trei drumeți și cu un maximum de 12 excursioniști. Addo Elephant Naţional Park oferă oaspeţilor şi tururi Eco Marine, unde se pot vedea pe mare specii unice deosebite precum rechinul alb și populaţii de balene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.