Addo reprezintă un oraș aflat în municipiul Cacadu din provincia Capul de Est a Africii de Sud, cu o suprafață de 4,3 km2 și o populație totală de 16.935 de locuitori. Principalele limbi vorbite sunt xhosa, afrikaans și engleză. Orașul este poziționat la est de râul Duminică și la 72 de kilometri de Portul Elisabeta. În 1931, aproximativ 680 de hectare au fost închise pentru a dezvolta Parcul Național Addo Elephant.

În prezent, acest parc reprezintă al treilea ca mărime din Africa de Sud. Rezervația Addo Elephant încapsulează o varietate extinsă a biodiversității, a peisajelor, a florei și a faunei. Acest parc se întinde la nord din zona semi-aridă denumită Karoo, în jurul așa-numitului Darlington Dam, peste Munții accidentați Zuurberg, prin valea râului Duminică, iar în sud se întinde pe coastă, între gurile râurilor Duminică și Bushman. Parcul Național Addo acoperă aproximativ 180 000 de hectare și include grupurile de insule denumite Pasăre și St. Croix.

Acest parc se laudă a fi un sanctuar pentru multe specii de animale, în special elefanți, bivoli și rinoceri. Fondată în 1931, cu scopul de a salva 11 elefanți aflați pe cale de dispariție, rezervația găzduiește în prezent mai bine de 600 de elefanți, lei, bivoli, rinoceri negri, hiene pătate, leoparzi, antilope, zebre, precum și gândacul unic denumit Addo, găsit doar în Addo.

Inițial, acest parc a fost extins pentru a include rezervația naturală Woody și rezervația marină, ce include insulele Pasăre și St.Croix, fiind un habitat foarte important din punctul de vedere al reproducerii pentru gannets și pentru pinguini. Insula Pasăre reprezintă habitatul celei mai mari colonii de reproducere de gannets, aproximativ 120.000 de păsări, și, de asemenea, găzduiește a doua cea mai mare colonie de reproducere de pinguini africani, cea mai mare fiind pe insula St. Croix.

Vegetația rezervației Addo Elephant curpinde 5 biomuri, formate din păduri de Alexandria, păduri de foioase, păduri de foioase sezoniere, pajiști și arbuști în regiunea Zuurberg, și o regiune semideșertică în zona Darlington. Pădurile acoperă aproximativ 10% din parcul Addo Elephant, pădurile de foioase sezoniere aproximativ 7%, iar arbuștii și pașunile aproximativ 5%. Restul suprafețelor sunt acoperite de dunele de nisip.

În plus, față de cei 600 de elefanți ce se regăsesc pe teritoriul acestei rezervații, Addo Elephant contribuie la conservarea a mai bine de 48 de rinoceri negri, specie ce se află pe cale de dispariție. Există, de asemenea, aproximativ 400 de bivoli, cei mai mulți din Africa de Sud. În anul 2003 au fost aduși 6 lei și câteva hiene, cu scopul de a restabili echilibrul natural al ecosistemelor și pentru a controla numărul de erbivore. Rezervația deține și alte specii de mamifere, precum leoparzi, hartebeest caama, elani, kudu, bushbuck, zebre, porci mistreți, hipopotami, oryx, gnu negru și springbok.

Rezervația naturală Addo Elephant posedă o varietate foarte mare de păsări. Pot fi observate în zonele de coastă păsări precum robin chat sau cossyphe, bacbakiri, flycatcher, vulturi marțiali, dropii și stârci. Insulele dețin specii de pinguni, iar parcul reprezintă unul dintre puținele locuri unde se găsesc speciile de terni Dougall.

Parcul Național Addo Elephant caută să se integreze pe deplin în peisajul regional. Acesta conservă și îmbunătățește caracteristicile biodiversității marine și terestre, a proceselor ecologice și a resurselor culturale, istorice și pitorești din Capul de Est. Principalele atracții și experiențe regăsite în acest parc sunt leii, ce se găsesc mai ales în partea de sud a parcului, elefanții aflați la barajul Hapoor, Centrul Interpretativ al taberei principale, Muntele pitoresc Zuurberg și dunele de nisip ale secțiunii Woody Cape.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ