Albany Natural Science Museum este situat în oraşul Grahamstown din provincia Eastern Cape din Africa de Sud şi face parte din Muzeul Albany, al doilea cel mai vechi muzeu al statului sud-african, fondat în anul 1855.

Muzeul de Ştiinţe Naturale se află pe strada Somerset, în centrul istoric al localităţii Grahamstown şi este cel mai vechi dintre cele cinci muzee din cadrul Complexului Muzeal Albany. Muzeul găzduieşte o varietate de colecţii care ilustrează mediul natural şi istoria regiunii Eastern Cape şi cuprinde expoziţii de geologie, arheologie, insecte, plante, păsări şi mamifere.

Printre cele mai celebre exponate ale muzeului se numără o bucată dintr-un meteorit Gibeon, descoperit în localitatea cu acelaşi nume din Namibia, localizată la 300 de kilometri sud de oraşul Windhoek. Acesta face parte dintr-un grup de 77 de meteoriţi, cu o greutate totală de 21 de tone, care au căzut în zona Gibeon acum aproximativ 600 de milioane de ani. Este considerată cea mai mare ploaie de meteoriţi cu care lumea s-a confruntat vreodată.

Citește și:  Ascensoarele de pe Canal du Centre: Obiective turistice Belgia - Nimy

De asemenea, Muzeul de Ştiinţe Naturale din Grahamstown mai găzduieşte şi un pendul Foucault aflat încă în stare de funcţionare. Numele pendulului provine de la fizicianul francez Leon Foucault şi a fost conceput de acesta pentru a demonstra că pământul se învârte în jurul propriei axe.

Un alt exponat impresionant ce poate fi admirat de către vizitatori la acest muzeu este reconstrucţia primei fosile de dinozaur descoperite în Africa de Sud, Stegosaur paranthodon africanus, găsită pe valea râului Bushmans.

Cercetările efectuate în cadrul muzeului vizează teme ca: evoluţia peştilor de apă dulce, calitatea şi managementul apei, comportamentul viespilor şi stilurile de viaţă ale oamenilor din Epoca de piatră şi Epoca fierului.

Muzeul de Ştiinţe Naturale Albany din Grahamstown este deschis de marţi până vineri între orele 9.30 – 17.00 şi sâmbăta, între orele 9.00 şi 13.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.