Varietatea mare de animale exotice, unele dintre ele in pericol de disparitie, vegetatia luxurianta, ce creeaza o adevarata expozitie a naturii, fac din Alma Park Zoo din Australia un obiectiv turistic cu un potential remarcabil, o oaza de liniste in inima industrializata a orasului Brisbane, Dakabin. Daca ne dorim sa cunoastem Australia si animalele ei prin prisma unei gradini zoologice, cu siguranta acesta este locul, cu atat mai mult cu cat, dupa cum bine stim, fascinatia oamenilor fata de crocodili, serpi si mai ales fata de Koala a ramas neschimbata odata cu trecerea anilor.

Alma Park Zoo1

Aceasta fascinatie s-a transfigurat intr-o dorinta si mai acerba a oamenilor de a conserva natura si toate animalele care o locuiesc, iar Alma Park Zoo din Australia este un exemplu graitor in acest sens. De fapt, Alma Park Zoo le ofera turistilor mai multe alternative de a-si petrece timpul liber. Pe langa gradina zoologica propriu-zisa, asa cum ne spune si numele, Alma Park Zoo le pune la dispozitie turistilor si un parc de 8 hectare, unde natura este la ea acasa. De fapt, Alma Park Zoo are 16 hectare in total, cu Gradina zoologica, inclusiv.

Nu lipsesc nici gradinile tropicale, plantele si copacii exotici, ingramadite in jurul potecilor pe care ne putem plimba. Daca vreti, Alma Park zoo este un Shangri-La, un loc sinonim cu Paradisul, o lume care se zbate sa supravietuiasca, cand celelalte dispar la orizont. Interesant este ca gradina zoologica a fost initial o gradina in urma careia se comercializau legume, fructe, chiar si flori. Bill Williams, in anul 1969, a conturat primele forme ale gradinii zoologice de astazi. Williams, de fapt, a plantat copaci si alte plante, unele fiind doar replantate din imprejurimile orasului Brisbane.

Citește și:  Gradina Memoriala Nitobe: Obiective turistice Canada - Vancouver

Alma Park Zoo11

Ba chiar, unii palmieri au chiar si 100 de ani. La 4 ani, mai cu seama, in 1973, acel minunat loc, pe care localnicii deja il vizitau, a fost inregistrat ca gradina zoologica, cu atat mai mult cu cat au fost aduse acolo animale exotice. In anul 1981, Alma Park Zoo avea sa fie vandut lui David si Ericai Bailey. Abia dupa aceasta perioada, gradina zoologica a inceput sa se dezvolte semnificativ, minunatele gradini castigand chiar si cateva premii datorita calitatilor estetice.

Pe fondul popularitatii castigate, mai multe specii de animale, multe dintre ele pe cale de disparitie, au ajuns la Gradina zoologica Alma Park din Australia. Si abia in 2003, gradina zoologica a fost vanduta iarasi unei alte familii. Bineinteles ca au fost facute si mai multe eforturi pentru a conserva acele locuri intacte, pentru a le asigura vizitatorilor o experienta unica, nemaitraita in nicio alta gradina zoologica. In prezent, Alma Park Zoo adaposteste 53 de specii de animale, cu un total de 229 de animale.

Alma Park Zoo111

Ba, mai mult decat atat, Alma Park Zoo deruleaza in prezent si o serie de programe. Unul dintre cele mai cunoscute este cel care le permite oamenilor sa adopte un animal. Australienii pot adopta canguri, Koala, Emu, chiar si serpi. Popularitatea acestui program a atins cote inimaginabile. Totodata, vizitatorii se pot bucura si de alte activitati interactive in aer liber, cum ar fi picnicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.