Almerimar este un oraş situat într-un peisaj excepțional, în provincia mediteraneană Almeria în sud-estul Spaniei. Aceasta este una dintre cele mai calde zone din Europa, cu peste 3.000 de ore de soare pe an și o temperatură medie de 20 ° C.

Almerimar este una din staţiunile turistice cele mai impresionante din Andaluzia, care oferă o infrastructură eficientă și dispune de cele mai moderne servicii. Turiştii pot vizita de aici toată provincia Almeria, situată în partea de sud-est a Peninsulei Iberice pe malul mării Mediterane.

statiunea Almerimar
statiunea Almerimar

Almerimar a fost vizitat de mulți turişti de-a lungul istoriei sale, probabil din cauza peisajului frumos sau poate din cauza poziției sale geografice. Importante vestigii arheologice pot fi găsite în provincie, mărturii clare asupra culturilor vechi care au locuit aici. Pe coastă turiştii se pot bucura de folclorul variat al regiunii și de o mulțime de petreceri „fiestas” (sărbători spaniole vechi specifice zonei). Din magazinele locale se pot cumpăra obiecte de artizanat realizate cu grijă de localnici, obiecte de olărit din ceramică, coşuri împletite din rogoz, covoare ţesute și obiecte din marmură.

Citește și:  Bangladesh : Țări de vizitat
Plaza Toros
Plaza Toros

Vizitatorii se pot bucura de specialitățile gastronomice locale cum ar fi tocăniţele gurullos, terciul de ovăz și supa de fructe de mare cu boia de ardei. Toate acestea sunt o moștenire din trecutul bogat al regiunii, preparate întocmai după vechile reţete.

Cetatea Alcazaba
Cetatea Alcazaba

Lângă Almerimar există Rezervaţia Naturală Punta Entinas-Sabinar, un parc de 785 de hectare, cu plaje de nisip, dune stâncoase, o zonă mlăștinoasă și o zona salină (salinele Cerrillos și Viejas). Aici, se găsesc mai multe locuri care poartă încă urmele civilizațiilor antice, cum ar fi culturile El Argar și Los Millares, cu o multitudine de clădiri vechi, cetatea Alcazaba, turnuri și castele care se află de-a lungul coastei. Turiştii pot face o varietate de sporturi: golf, tenis, navigaţie, windsurfing, pescuit, scufundări etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.