Althorp a fost resedinta unei dintre cele mai influente familii din Anglia, Spencer, aici locuind Diana, printesa de Wales. Diana Spencer, care s-a nascut in anul 1961, a fost fiica celui de-al optulea conte de Spencer. Tatal printesei de Wales a mostenit titlul de conte si, incepand cu anul 1975, ea a fost cunoscuta sub numele de lady Diana. Insa fericitul eveniment care avea sa o puna in atentia intregii lumi s-a petrecut in anul 1981, cand lady Diana s-a casatorit cu printul Charles, fiul Elizabetei a II-a, Regina Marii Britanii, si mostenitor al tronului Regatului Unit.

Althorp portile de intrare

Dupa ce printesa de Wales a murit la Paris, in anul 1997, in urma unui accident de masina, corpul sau neinsufletit a fost dus la Althorp, unde a si fost inmormantat pe o insula din parcul cu acelasi nume. In apropiere, se afla si templul ridicat in memoria lui lady Diana. In plus, fostele grajduri ale domeniului Althorp au fost transformate in spatii care astazi adapostesc o expozitie impresionanta despre viata ei.

Aceasta proprietate, Althorp – pronuntat All-trop sau All-thorp – a servit drept resedinta a familiei Spencer inca din secolul al XVI-lea. Impresionantul domeniu avea o suprafata totala de 5.665 hectare, pe aceasta proprietate aflandu-se ferme, sate si paduri. Reputatia familiei Spencer a fost castigata de-a lungul mai multor secole, membrii acestei familii de seama din Anglia fiind nobili din comitatul Warwick. Spencerii au decis sa cumpere aceasta proprietate in anul 1508, ca mai tarziu, in jurul anului 1580, au transformat-o intr-o resedinta de tara.

Althorp gradinile din jurul casei
Althorp gradinile din jurul casei

Foarte dedicati tarii si intereselor acestora in timpul Razboiului Civil, din anul 1643 stramosii printesei Diana primit rangul de conti de Sunderland. De pilda, cel de-al doilea conte a fost o personalitate marcanta in timpul regelui William al III-lea, care a si vizitat Althorp in anul 1691. Al treilea conte, si acesta un politician de seama la vremurile sale, s-a casatorit cu Anne, fiica marelui duce de Marlborough.

Citește și:  Orasul Yangon: Obiective turistice Myanmar - Yangon

In plus, cel de-al cincilea conte a si mostenit titlul lui Marlborough. Cel care a mostenit mai apoi aceasta proprietate a fost John, fratele sau mai tanar si unul dintre prietenii favoriti ai lui Sarah, ducesa de Marlborough. De fapt, dupa moartea ducesei, John avea sa-i mosteneasca intreaga avere, precum si proprietatea Althorp. Mai mult decat atat, colectia de arta a ducesei de Marlborough se afla inca pe aceasta proprietate. In fine, in anul 1765, John a primit si titlul de conte de Spencer.

Althorp1

Ulterior, familia a decis sa modifice structurile aflate pe acest domeniu impresionant, insa cea mai mare schimbare a suferit-o casa in stil Tudor, aceasta constructie fiind transformata intr-o resedinta in stil georgian. Cel desemnat pentru a se ocupa de lucrarile de reconstructie la aceasta resedinta a fost arhitectul Henry Holland, care a supravegheat indeaproape lucrarile, in anii 1780.

In prezent, Althorp, aflat langa Northampton, fosta resedinta a familiei printesei Diana, atrage foarte multi vizitatori, acestia venind aici sa ii aduca un omagiu celei care a fost numita „Printesa Inimilor”, cu atat mai mult cu cat, pe aceasta proprietate, se afla mormantul si memorialul ridicate in amintirea ei. Pe langa aceste obiective de interes, englezii mai vin aici si pentru diferite ceremonii sau festivaluri, cum ar fi, spre exemplu, Festivalul Literar, organizat la mijlocul primei luni a verii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.