Stat insular, Antigua și Barbuda este poziționat în estul Mării Caraibelor, având în vecinătatea sa arhipelagul Guadeloupe, insula Montserrat, statul anexat Marii Britanii, Saint Kitts & Nevis, insula Saint Bartelemy și țara ce face parte din ansamblul Regatului Țărilor de Jos, Saint Maarten.

Antigua and Barbuda

Antigua dispune de 365 de plaje, iar în orice parte a insulei este turistul poziționat, tărâmul este brodat de o frumoasă plajă, care se bucură și ea, la rândul ei, de multitudinea recifelor de corali. Barbuda este o parte din națiunea independentă Antigua și Barbuda și reprezintă ultima frontieră a Caraibelor. Este un loc mai puțin aglomerat, un paradis ascuns unde flora și fauna reprezintă un mix de unicitate și exotism. Chiar dacă la prima vedere poate părea oarecum pustie, Barbuda găzduiește unele dintre cele mai scumpe resorturi. Insula are plaje cu nisip alb, recife de corali ce înfrumusețează insula, pastrand astfel apele liniștite, cu irizații coloristice unice.

Descoperite de Cristofor Columb în 1493, insulele au fost colonizate de englezi după 1632 și cedate oficial Angliei în 1667 de către Spania. Din 1967 teritoriul autonom al Uniunii Indiilor de Vest – stat asociat cu Regatul Unit al Marii Britanii, Antigua si Barbuda devine independentă la 1 noiembrie 1981.

Antigua și Barbuda este înconjurat cu brăuri de plaje exotice, fiind numite de iubitorii de soare și valuri, așa cum este amintit mai sus „tărâmul celor 365 de grade de plaje”. Cel mai înalt punct din Antigua este Mount Obama -Boggy Peak – rămășița unui crater vulcanic ce se ridică acum la altitudinea de 399 de metri. Turistul se poate bucura de o întrepătrundere de peisaje nemaintâlnită. Pentru unele celebrități precum Giorgio Armani, Oprah Winfrey și Eric Clapton este paradisul, deoarece aceștia dețin locuințe în Antigua. Bankerii insulei au câștigat astfel un renume ca și consilieri indulgenți și cooperativi pentru miliardarii de peste granițe.

Citește și:  Catedrala Notre-Dame din Strasbourg

yacht Antigua

Începand cu 24 iulie, pe durata a 10 zile, în Antigua și Barbuda are loc Carnavalul ce include competitii de calypso – Party Monarch și Calypso Monarch – parada Miss Antigua și Regina Caraibelor, precum și concursul și parada formațiilor de tobe din metal. Barbuda conține o serie de formațiuni caracteristice, în care predomină peșterile folosite drept lăcaș de izolare pentru sclavii care se ascundeau în perioada colonială, sclavii afugiți de pe plantații; cea mai cunoscută este Indian Cave.

În apropiere de orășelul Willikies, la țărm se găsește o formațiune stâncoasă, erodată de vânturi și ape, având aspectul unui pod, numită Devil‘s Bridge – Podul Diavolului.

Perioada cea mai potrivită pentru a vizita arhipelagul este din decembrie până în aprilie, însă perioada se poate extinde până în iunie, când începe sezonul umed; perioada iunie – noiembrie nu este indicată, din cauza ploilor care sunt în general de scurta durata, ci din cauza furtunilor tropicale ce pot invada arhipelagul. Temperaturile medii anuale oscilează între 21° C și 30° C; din decembrie până în aprilie , media temperaturilor nocturne oscilează între 16° și 18° C, cu temperaturi în timpul zilei de până la 27° C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.