Europenii au ajuns în regiunea americană în anul 1502, prin călătoria lui Amerigo Vespucci. Juan Diaz de Solias, un navigator spaniol, a pășit pe pământul care aparține astăzi statului pe care-l cunoaștem ca fiind Argentina în anul 1516. Astfel, în 1580, spaniolii s-au stabilit în Buenos Aires printr-o colonie permanent.

Argentina1

Pentru a integra mai bine teritoriul argentinian în imperiul spaniol, spaniolii au stabilit la portul Buenos Aires în 1776 Viceregele de Rio de la Plata, astfel, portul a început să înflorească. Buenos Aires și-a declarat, formal, independența față de Spania pe data de 9 iulie, anul 1816, cu ajutorul eroului national generalul Jose de San Martin. După ce spaniolii au fost înfrânți, grupurile federaționiste și centraliste au început să poarte un conflict între ele pentru a determina viitorul națiunii. Acest conflict a luat sfârșit în 1853, iar în același an a fost emisă constituția liberală și federală.

Atracțiile turistice principale ale acestei țări sunt cele naturale dar nu numai. De exemplu, La Boca este un district din Buenos Aires ocupat în special de clasa muncitoare. Motivele pentru care acest district primește turiști foarte mulți sunt casele foarte colorate și strada Caminito, unde artiștii de tango își fac numărul de magie și se vând obiecte specific acestui tip de dans. O frumusețe naturală de care dispune Argentina sunt cascadele Iguazu, de pe râul Iguazu, într-un număr cuprins între 275 și 300 de cascade, unele fiind separate de mici insule. Acest lanț de cascade variază în înălțime (60m-80m) și se extinde pe o lățime de mai bine de 1,6 km. Întreaga zonă se află sub protectoratul parcului national Iguazu care oferă posibilitatea de a vedea întreaga zonă prin diferite unghiuri unde poți fotografia întregul peisaj. Desigur, există și alte posibilități de a explora zona, cum ar fi cu elicopterul sau cu barca.

Citește și:  Ghetoul evreiesc din Venetia: Obiective turistice Italia - Venetia

Argentina11

Argentina este o țară plină de frumuseți naturale care te vor face să te îndrăgostești de aceste pământuri. Printre altele, în Buenos Aires se poate vizita casa lui Jorge Luis Borges dar și școala care-I poartă numele lui Julio Cortazar, ambii scriitori argentinieni de mare anvergură, printre alții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.