Arhipelagul Wessel cuprinde un lanţ de insule aflate în zona teritoriilor de nord ale Australiei şi se întinde pe o distanţă de 120 de kilometri în partea de nord-est a Peninsulei Napier, în Marea Arafura. Numele arhipelagului provine de la vaporul olandez cu care s-au realizat expediţii în zonă în anul 1636.

Cea mai mare insulă din cadrul arhipelagului este Marchinbar, cu o suprafaţă de 48 km x 11 km, amplasată între Insula Rimbija şi Insula Guluwuru.

Pe insule, se află peşteri decorate cu artă aborigenă, arhipelagul găzduind rezervaţia Arnhem Land. În partea de vest, rezervaţia se învecinează cu Parcul Natural Kakadu. Cea mai mare comunitate de aborigeni, Galiwin’ku, locuieşte pe insula Elcho. Comunitatea include un număr mare de triburi, iar în cadrul ei se vorbesc 22 de dialecte diferite. Membrii grupului păstrează şi respectă cu stricteţe tradiţiile şi cultura moştenite.

Alte insule ale Arhipelagului Wessel sunt Rimbija, Guluwuru, Raragala, Stevens, Burgunngura, Djeergaree, Yargara, Drysdale etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.