Centrul Art on Main este un reper al lumii culturale din oraşul sud-african Johannesburg şi găzduieşte cele mai cunoscute galerii şi studiouri artistice, alături de spaţii comerciale, rezidenţiale şi birouri. Situat în inima oraşului, Art on Main reprezintă un spaţiu stimulativ pentru artiştii ce provin din arii diferite, cum ar fi literatura, filmul sau arta contemporană, un loc unde aceştia pot crea şi îşi pot vinde lucrările.

Arts on Main1

Art on Main este format dintr-un ansamblu de cinci depozite legate între ele, ce ocupă o suprafaţă totală de circa 4.500 de metri pătraţi. Primul depozit a fost construit în anul 1911 şi iniţial era utilizat de o firmă de construcţii. Începând cu anul 2009, acesta a fost renovat şi extins, fiind transformat într-un centru modern. Cu toate acestea, structura de bază a depozitului a fost păstrată, la fel şi toate elementele industriale, cum ar fi tavanele duble, pardoselile de beton şi ferestrele foarte mari, ceea ce îi conferă centrului un aer nonconformist.

Complexul are o dublă valenţă: aminteşte de moştenirea culturală a oraşului, dar în acelaşi timp constituie un sprijin şi un vot de încredere acordat noii comunităţi de artişti. În prezent, galeriile din Art on Main expun colecţii aparţinând unora dintre cei mai renumiţi artişti contemporani din Africa de Sud, cum ar fi William Kentridge, David Krut şi Kim Lieberman.

Citește și:  Teatrul lui Dionysos din Atena: Obiective turistice Grecia - Atena

Art on Main găzduieşte şi o serie de organizaţii, cum ar fi Bailey’s African History Archives, care deţine o arhivă de fotografii istorice din Africa de Sud, Fundaţia Nirox, ce promovează obiectele tradiţionale africane şi Jozi Art Lab, susţinătoare a inovaţiei şi a colaborării multidisciplinare dintre artişti. Alături de acestea se află David Krut Publishing, Institutul Goethe şi Artright, ce activează în domeniul educaţional.

În cadrul Art on Main există, de asemenea, o serie de restaurante, iar piaţa săptămânală pune la dispoziţia vizitatorilor numeroase produse delicioase şi preparate din mai multe bucătării tradiţionale: marocană, etiopiană, chineză, italiană, indiană şi sud-africană.
O parte din magazinele complexului vând obiecte vestimentare tradiţionale din Africa de Sud, decoraţiuni şi cărţi specifice acestei ţări. Pe lângă spaţiile comerciale, în Art on Main se află şi numeroase săli de evenimente, unde se organizează frecvent expoziţii, spectacole de dans, concerte, lecturi publice, proiecţii de filme etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.