Insula Aspen, situată pe Lacul Lake Burley Griffin, este o insulă făcută artificială în Canberra, capitala australiană. Este localizată în partea sud estică a centrului lacului, adiacent parcului King. Insula se leagă de camera de ceremonii/evenimente a Canberrei printr-o cale de acces numită Parliamentary Triangle.

Parcul King
Parcul King

Pe insulă este monumentul Australian National Carillon la care se poate ajunge peste un pod pentru pietoni spre parcul King, numit după cel care a interpretat prima dată recitalul de inaugurare al monumentului, John Douglas Gordon. Insula este numită după numele unui copac, mai exact plopul care destul de comun în capitală și pe insulă. Mai sunt încă două insule fără nume pe lac legate de centrul parcului, de mai mici dimensiuni.

Turnul cu clopote (de fapt un instrument muzical format din 55 de clopote aranjate în secvență cromatică pentru a produce sunete armonice), National Carillon, este o imagine a capitalei Canberra. Acesta a fost un cadou din partea guvernului britanic pentru Australia pentru a comemora a 50-a aniversare a capitalei. Regina Elizabeth II a inaugurat monumentul în 26 aprilie 1970. Înălțimea sa este de 50 de m, în 2004 adăugându-i-se încă 2 clopote, în mod normal așa un instrument având doar 23 clopote. Acum numărul de clopote a ajuns la 55 după reabilitarea din 2003, fiecare clopot cântărind între 6 kg și 7 tone.

Citește și:  Respirând libertate în Taormina
monumentul Australian National Carillon
monumentul Australian National Carillon

Ele pot urca patru octave și jumătate cromatice și de aceea concertele interpretate aici sunt deosebite. De aici se poate vedea panorama peste lac și asupra capitalei. La fiecare sfert de oră și la o oră clopotele anunța trecerea timpului, alteori aici se țin concerte. La 100 m de monument se aude cel mai bine concertul la acest instrument special. Monumentul Național al Lucrătorilor a fost construit aproape pentru ca oamenii care vor asculta sunetele clopotelor își vor aminti de cei dragi.

Aici pe insulă sunt locuri de picnic, spații verzi, locații pentru evenimente și nunți, se pot asculta concerte la clopote miercuri și sâmbătă, accesul făcându-se pe jos, locul de parcare fiind în apropiere în parcul King.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.