Insula Aspen este o insulă artificială situată în partea de sud – est a lacului Burley Griffin din oraşul Canberra, capitala Australiei. Lacul Burley Griffin mai cuprinde alte cinci insule, dintre care doar două au nume: Springbank şi Spinnaker, celelalte trei fiind de dimensiuni reduse.

Cel mai important obiectiv turistic al Insulei Aspen este National Carillon. Carilonul este un instrument muzical format dintr-un ansamblu de clopote, instalat în turnuri, la care se pot executa melodii cu ajutorul unei claviaturi. National Carillon are o înălţime de 50 de metri şi a fost proiectat de arhitecţii Cameron, Chisholm & Nicol.

Inaugurat la data de 26 aprilie 1970 de către regina Elisabeta a II-a, National Carillon reprezintă un dar făcut Australiei de către guvernul britanic, cu ocazia celei de-a cincizecea aniversări a capitalei Canberra. Recitalul de inaugurare a fost susţinut de John Douglas Gordon, care a dat şi numele pasarelei ce leagă Insula Aspen de parcul Kings.

Carilonul funcţionează şi în prezent, având loc recitaluri de mai multe ori pe săptămână. Cel mai bun loc pentru a asculta sunetul carilonului este de la aproximativ 100 de metri de clădire, deşi muzica sa poate fi auzită, de obicei, de mult mai departe.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.