Insula Bare este o mică insulă legată cu un pod de 50 m de țărm, în sud estul orașului Sidney, în statul New South Wales din Australia. Insula este localizată la 16 km sud est de regiunea centrală de afaceri a orașului, aproape de capul nordic al Golfului Botany în Parcul Național Botany Bay. Insula Bare este conectată cu un pod pietonal cu suburbiile cartierului La Perouse.

Fortul Kamay din golful Botany, o construcție de apărare militară și tunelele aferente, pot fi vizitate doar cu un ghid într-un tur de numai 45 de minute. Apele din jurul insulei sunt populare pentru scufundări acvatice. Fortul a fost folosit la filmările filmului Mission Impossible II cu Tom Cruise în rolul principal ( fiind sinistrul cartier general al personajului negativ din film, Sean Ambrose) și în filmul East West 101.

Fortul Kamay
Fortul Kamay

Insula a fost folosită în 1885 ca fort militar, unde accesul de pe țărm se făcea pe un pod pietonal de 100 de ani vechime din lemn, totul fiind păstrat intact exact ca atunci. Descrisă ca o mică insulă pustie de către James Cook în 1770, aceasta a fost parte a pământului a două triburi aborigene, Gweagal (cunoscuți ca și clanul de foc) și Kameygal (cunoscut ca și clanul suliței). Frica de invazia rusească în Golful Botany a dus la decizia construirii acestui fort în 1877, planurile arhitecturale fiind desenate în 1880 și construcția terminată în 1885.

Citește și:  Plimbare prin inima Parisului (3)

În 1889 muncitorii au început să construiască interiorul fortului și să îl doteze cu tunuri pentru apărarea orașului Sidney. După un an au observat că betonul folosit nu era de calitate și fortul a început să se deterioreze, arhitectul a fost concediat și antreprenorului i s-a interzis a mai lucra pentru guvern. Reconstrucția nu s-a mai făcut datorită birocrației și în 1902 aproape a încetat să mai fie fort, devenind după 10 ani azil pentru veteranii de război din Crimeea, Sudan și China.

Insula Bare pesti

În 1963 fortul a fost luat de Societatea de Istorie Randwick District, după patru ani a fost declarat un loc istoric și a fost transformat în muzeu de către New South Wales Parks și Serviciul Wildlife. Se pot organiza evenimente și nunți, cu programare prealabilă. Insula este un loc frecventat de către scufundători pentru a admira specii de pești, rechini și foci, dragoni de apă, cai de mare, recifuri de corali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.