Istoria fabricării berii datează dinaintea fabricării vinului în Africa de Sud. Istoria începe pe malul râului Liesbeek, unde Pieter Visagie a fabricat bere pentru prima oară în anul 1658. În mijlocul anilor 1800, Jacob Letterstedt a construit Berăria Mariendahl Brewery în orașul Newlands. După moartea sa, Anders Ohlsson a fost cel care a preluat tradiția de a fabrica berea și a dus-o până în zilele de azi. Newlands Brewery este cea mai veche berărie operațională din Africa de Sud.

Beraria Newlands1

Original, s-a numit Mariendahl Brewery și mai târziu, Ohlssons Cape Brewery. Aceasta a fost fondată în anul 1820 și a stabilit tradiția în domeniu, care încă continuă și azi. Newlands Brewery este prețuită internațional prin premiile pe care le-a primit. Utilizează apă de izvor și numai semințe selecționate. Berăriile din Africa de Sud produc 435 milioane de litri de bere anual. Newlands Brewery a fost premiat cu premiul National Heritage în anul 1995 și fabrică 8 tipuri de bere și branduri faimoase, producând 1.5 milioane de bere zilnic. O vizită la Newlands Brewery este un tur cu ghid, unde iubitorii de bere sunt invitați să guste din producția de bere și să privească cum se produce ceea ce au gustat. Casa The Old Malt House și Turnul Mariendahl Tower Brewery sunt parte de patrimoniu și au rămas neschimbate de când au fost ridicate în anul 1820.

Turul începe de la momentul când boaba crește și se încheie când totul se transformă în licoarea rece și gustoasă care se servește în berăria istorică de pe domeniul fabricii Newlands Letterstedt, de la subsol. Toată fabrica este situată la baza muntelui Devil’s Peak și este vecină cu stadionul de cricket și de rugby Newlands. Vizitele se fac zilnic între orele 10 a.m, 12 p.m și 14 p.m, iar duminica de la ora 10 a.m și include prețul a 2 beri la pubul fabricii.

Pe terenul Newlands, istoria se rescrie mereu. Cei 150 de ani de experiență în producerea berii de calitate sunt mândria producătorilor. Răbdarea de a aștepta 3 săptămâni pentru a se macera, a se amesteca și a se matura boabele și pentru a realiza gustul special al brandului după rețetele vechi este încununată cu succes. La Newlands Brewery și la The South African Breweries Limited nu se folosesc aditivi. Se folosește doar apă, malț, porumb și hamei, care împreună cu drojdia de bere fac amestecul final, de unde drojdia este îndepărtată ulterior prin filtrare. Malțul, porumbul și hameiul sunt certificate ca nemodificate genetic, pentru care fabricanții garantează. Izvoarele de apă proaspătă Newlands Spring și Kommetjie Spring care sunt folosite, aparțin fabricii de 150 de ani, fiind neschimbate.

Citește și:  Casa natala a lui Mozart: Obiective turistice Austria - Salzburg

În rețeta locală se folosește hamei natural și hamei prăjit, care împreună folosite în diferite cantități și proporții sunt secretul de fabricație al fabricii. Hameiul folosit se usucă la 55 de grade Celsius și se curăță în așa fel încât prin toate procesele prin care trece să capete o amăreală specială, exactă, care să se transmită berii în timpul fabricării. Acest fel de hamei, numit Type 90, are 90% hamei și 10% amăreală, așa că fiecare tip de hamei este identificat astfel.

Beraria Newlands11

Siropul de porumb și porumbul ca atare sunt folosite ca să adauge gust dulce. Porumbul boabe este degerminat, spălat și tocat ca să formeze o suspensie de amidon care se va transforma cu ajutorul enzimelor în zahăr pe care apoi drojdia de bere o va transforma în alcool, CO2 și aromă de bere în timpul fermentației. Nu se adaugă conservanți sau aditivi în procesul de fabricație. Cantitatea de CO2 care rămâne depinde de la brand la brand. Este un proces natural care face ca gustul și aroma să fie dependente de această cantitate.

Cele 8 mărci pe care le produce fabrica Newlands Brewery sunt deosebit de apreciate la nivel local. Turul Brewmasters Walk, care este prezentat de către unul dintre fabricanții implicați în procesul efectiv al berii, este doar miercurea de la ora 6 p.m, dar acestea se organizează doar prin înscriere prealabilă. Ținuta care se cere în timpul turului în fabrică face ca vizitatorii să poarte pantofi cu talpă aderentă pentru motive de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.