Insulele Bermude, cunoscute mai ales ca Bermuda, sunt un arhipelag situat în Oceanul Atlantic, constituind un teritoriu autonom din Regatul Unit. Capitala sa este orașul Hamilton.

Hamilton Bermuda
Hamilton Bermuda

Orașul vechi St. George și fortificațiile aferente de pe insula Bermuda au fost înscrise în anul 2000 pe lista patrimoniului cultural mondial, UNESCO. Orașul a rămas cu clădiri și străzi vechi ce nu au mai fost reconstruite. Astfel că, în Piața Regelui, după un anumit orar apare crainicul orașului ce anunță pedepsirea localnicilor iubitori de alcool. În acest fel se recreează atmosfera uitată a orașului încărcat istoric.

Crystal Caves
Crystal Caves

Turiștii pot alege să facă o incursiune în frumusețea insulelor prin alegerea satului „Bailey’s Bay” drept loc de vizită. Acesta este un loc unde oaspetele se poate relaxa prin plimbările lungi, în același timp admirând numeroasele peșteri și grote umplute cu apă. Pe plajă se află o stațiune atractivă și unul dintre tradiționale restaurante. Crystal Caves, Grotto Bay Beach și Blue Hole Park sunt esențialele atracții ce pot fi parcurse pe jos, datorită distanțelor mici care le separă.

Parcul „Bermuda Aquarium, Museum and Zoo” este un complex care are cea mai mare vechime din insule. Este amplasat în orașul Hamilton, peste Podul Flatts. Curpinde peste 300 de specii de păsări, reptilw și mamifere și 200 de specii de pești. De aici se pot achziționa diverse suveniruri.

peisaj Bermude

Șantierul Naval Dockyard este încă unul dintre obiective turistice ale Bermudelor ce merită vizitate. Cunoscut și sub numele de „ King’s Wharf” este situat în partea vestică a insulelor. În trecut a fost folosit de către marina britanică, iar azi are capacitatea de a andoca două nave de croazieră în același timp. Dockyard este un port de agrement ce dispune de multe restaurante și magazine. La muzeul maritim se pot auzi și viziona povești legate de patrimoniul maritim al Insulelor Bermude. Oaspeții pot să înoate sau să hrănească delfinii. Cele mai cunoscute restaurante sunt: Frog and Onion Pub, Bonefish Bar and Grill sau Freeport Seafood. Aici se poate ajunge cu feribotul, în interiorul insulei neputîndu-se închiria mașini sau comanda taxiuri.

Citește și:  Ce putem vedea în Valencia?

Muzeul Maritim din Bermuda este amplasat lângă șantierul naval Royal, în Sandy Parish și este înconjurat de ziduri înalte, în trecut fiind o mare fortăreață care proteja zona. Muzeul a fost deschis oficial de către regina Elisabeta a II – a și este dedicat bogatei istorii maritime. Muzel ăși deschide porțile zilnic, de dimineață, până în orele 16.00.

Podul Somerset
Podul Somerset

Podul Somerset, construit în anul 1620, este un alt obiectiv turistic ce conectează cele 6 insule principale. Deși este cel mai mic pod din lume, este suficient de larg pentru a permite unui catarg cu pânze să treacă. În apropiere se găseșete o zonă cu verdeață, unde turistul se poate opri la picnic.

Peștera din Cristal este renumita peșteră subterană aflată în Hamilton Parish, ăn apropiere de Castelul Harbor. Ea este un loc de atracție turistică, încă din anul 1907, după ce a fost descoperit cu doi ani înainte de către Carl Gibbons și Hollis Edgar. Aceștia căutau o minge de cricket pierdută, când au dat, din întâmplare peste această peșteră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.