The Big Pineapple este situat în Bathurst, oraș aflat la 12 kilometri de Portul Alfred, în provincia Capul de Est din Africa de Sud. Acest oraș a fost centrul administrativ stabilit încă de timpuriu de guvernul britanic în 1820. Bathurst este acum parte a Municipiului Local Ndlambe în districtul Cacadu din Cape de Est.

Cel mai mare ananas artificial din lume poate fi găsit în orașul Bathurst, la 55 de kilometri de Grahamstown. Acesta a fost costruit de localnici în ideea de a omagia acest fruct înțepător ce crește atât de bine în zonă, iar turiștilor le place foarte mult ideea de a se urca în interiorul unui ananas gigant.

Bathurst este una dintre cele mai mari zone de cultivare a ananasului din Africa de Sud. Acest Big Pineapple a fost creat de membri ai comunității agricole din Bathurst. Povestea spune că a fost construit între 1900 și 1902 de către fermierii locali ce au mers la Sunshine Coast din Australia și au văzut Big Pineapple-ul lor și au decis să le copieze ideea și mai bine.

Citește și:  Golful Manila: Obiective turistice Filipine - Manila

The Big Pineapple are o înălțime de 16,7 m dispuși pe trei etaje și este construit din piele din fibră de sticlă, ce acoperă o suprastructură din oțel și din alte metale, astfel devenind o atracție în Capul de Est. În interiorul ananasului se află o sală cu 60 de locuri, unde se poate viziona un documentar despre industria producătoare de ananas. Pe al doilea și al treilea etaj sunt expuse diverse piese din agricultura locală sau animale și păsări din zonă.

Distracția începe la etajul al treilea al ananasului, unde se regăsește puntea de observație cu vederi fascinante ale peisajului înconjurător. The Big Pineapple este un loc de distracție mai ales pentru copii. Fermierii locali se laudă cu acest ananas ca fiind cel mai mare de acest gen din lume, depășindu-l pe cel din Australia cu doar 70 de centimentri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.