Biserica Luterană din orașul Cape Town, pe scurt ELCSA(Cape), este o biserică germană, însă în această țară toate congregațiile oferă servicii și în alte limbi, ca engleză și afrikaans. Există în prezent 6000 de membri în 22 de congregații deservite de 18 pastori. Aceste congregații sunt împrăștiate în toată țara: Western Cape, Eastern Cape si provinciile Free State. ELCSA (Cape) este membru al Lutheran World Federation (LWF), al Lutheran Community of Southern Africa (LUCSA) și al South African Council of Churches (SACC). ELCSA (Cape) are sediul principal în orașul Stellenbosch.

Biserica Luterana din Cape Town1

Când olandezii au ajuns în zona Cape, în anul 1652, aceștia nu au avut voie să propage curentul pe care îl practicau din creștinism, și anume creștinismul reformat. Dar când a sosit Martin Melck din Memel, Germania, după scurt timp, a devenit prosper și fiind un om de onoare a câștigat respectul guvernatorului de atunci. A cerut permisiunea, și i-a fost acordată, pentru a construi o biserică luterană. I s-a donat teren pe Strada Strand pentru proiect. Acesta a început să construiască în anul 1774, dar a numit-o depozit, fiind folosită ca biserică de populația germană, nefiind recunoscută legal 100% ca biserică de altă confesiune.

De abia în anul 1776, a devenit proprietatea congregației, iar în anul 1780, a devenit oficial biserică luterană pentru germani. De atunci, a devenit cea mai bine păstrată biserică din Africa de Sud și cea mai longevivă.

Citește și:  Matterhorn: Obiective turistice Elvetia - Matterhorn

Biserica Luterana din Cape Town11

Complexul bisericesc include câteva clădiri, construite în timpuri diferite și renovate în timpuri diferite. Arhitectul Anton Anreith este cel care a proiectat elevația principală și a contribuit la numeroasele sculpturi din lemn din interiorul bisericii. În anul 1818, structura s-a deteriorat, iar când a fost reconstruită, i s-au mai adăugat elemente de construcție și o cameră suplimentară. De aceea, se poate spune că biserica în forma actuală a devenit un exemplu arhitectonic pentru epoca respectivă a secolului al XVIII-lea, cu dakkamer (sau roof-room), adică o singură cameră cu acoperiș pe ea.

Casa Sexton a fost construită în complexul bisericesc între anii 1779 și 1783. Astăzi, Ambasada Olandei se află în clădirea restaurată modern, dar rămasă neschimbată de atunci. În anul 1894, biserica a închiriat un spațiu pentru casa parohială. În anul 1932, aceasta s-a numit casa parohială Martin Melck House. Martin Melck House (de pe strada 96 Strand ) a fost declarată monument național, alături de restul complexului în anii 1936 și 1948. Unicul grup de clădiri din secolul al XVIII-lea, desemnate a fi Biserica Luterană din Cape Town, sunt vestigii ale unei epoci din istoria țării și dovezi ale continuității unei comunități venite din Europa pe acest teritoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.