Deși deține statutul celei mai puțin prospere țări din America de Sud, Bolivia deține o bogăție culturală și peisagistică. Acest teritoriu mic a fost comparat cu Tibetul, fiind cea mai înaltă și izolată dintre republicile latino-americane. În Bolivia se află unul dintre cele mai mare procente de indigeni, care au reușit să ăși păstreze credințele și obiceiurile în cadrul cărora s-au format. Este o țară frumoasă ce uimește prin parcurile sale naționale, 10 la număr și zonele protejate. Deși se întinde pe o suprafață mică, turistul nu trebuie să se îngrijoreze că va fi aglomerat .Bolivia este „brăzdată” de lacuri și munți astfel că resursele naturale „fură” și dispersează privitorii.

Spaniolii, interesați să găsească metale prețioase au descoperit în anul 1544 depozite bogate de argint într-un munte, la poalele căruia au construit orașul Potosi. La sfârșitul secolului al XVI – lea, Potosi avea o populație de 120.000 de locuitori, fiind cel mai mare centru urban din America de Sud. Schimbările frecvente de regim au fost deseori acompaniate de schimbări ale Constituției.

steagul Boliviei

În prezent, țara deține mai puțin de jumătate din terenurile de care se bucura în trecut, atunci când declarația de independență a fost notată. Dezvoltarea mineritului a dus la predominanța a trei companii de minerit străine, în viața economică și politică a Boliviei. În anul 1952, un partid revoluționar a acaparat puterea guvernamentală, fapt ce a dus la exproprierea minelor și la o reformă agrară, prin care au fost retrocedate teritoriilr foștilor proprietari și țăranilor.

Aducând în discuție resursele minerale, orașul Potosi – situat la poalele munților Rich și faimos pentru bogăția de minerale este inclus pe harta atracțiilor turistice boliviene. Localnicii sugerează oaspeților un tur al minelor.

Citește și:  Pulbah - Australia: Orașe de vizitat
La Paz
La Paz

Principala atracție turistică a Boliviei este capitala, La Paz, care situată la 3.632 metri deasupra nivelului oceanului. Natura pune la dispoziția privitorului Lacul Titicaca – cel mai adânc lac navigabil din lume. Aflat în Anzi, lacul dispune de o priveliște superbă și de câteva insule artificiale care merită explorate.

Lacul Titicaca
Lacul Titicaca

Deși se află la o latitudine tropicală, altitudinea face ca orașul La Paz să fie răcoros, astfel că îmbrăcămintea groasă este recomandată pe toată durata anului. De asemenea, formațiunile unice în stâncă din valea Moon merită vizitate. În călătoriile pe câmpie de sare se poate vedea laguna Colorado. Apele sale roșii se reflectă în păsările flamingo, păsări ce traversează cerul încadrat de munții de cupru.

Cochabamba
Cochabamba

Tradițiile boliviene sunt conservate în orașul- grădină Cochabamba, aflat la altitudinea de 2.558 de metri. Templele și stâncile ce construiesc misterele din jurul sitului Tiahuanaco din Anzii Boliviei contribuie la frumusețea Boliviei. Istoricii au convenit asupra faptului că, aici a fost capitala civilizației pre-incașe.

Bucătăria boliviană este dominată de felurite preparate din carne și cartofi. Specialitățile naționale includ Empanada Saltena – un amestec de carne mărunțită, arpagic, stafide, sos picant în aluat – Lomo montado – friptură din file de carne cu ouă ochiuri deasupra, orez și banane prăjite și Lechon al horno – purcel de lapte servit cu cartofi și banane prăjite. În La paz, populare sunt frigăruile numite anticuchos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.