Puține țări din lume oferă atât de multe posibilități precum Canada, astfel că fie că turistul este pasionati de schi, navigație, muzee sau bucătărie, Canada își deschide evantaiul de oprotunități pentru întreaga lume.

Vestul Canadei este renumit pentru peisajul magnific, estul combină aroma și farmecul Europei cu exuberanța New York-ului, nordul este renumit pentru viața sălbatică și, în orice colț al Canadei vor exista posibilități de cunoaștere a ceva inedit. În timpuri moderne, cultura canadiană a fost în mare parte influențată de cea americană, datorita proximității și migrațiilor de oameni, idei și capital.

Parcul National Jasper
Parcul National Jasper

Principalele atracții turistice ale țării vin în diverse forme. Parcul Național Jasper a fost întemeiat în anul 1907 și este cel mai mare parc muntos al Canadei, întinzându-se pe 10.878 de kilometri pătrați. Peisajul este compus din ghețari, munți stâncoși, păduri și pășuni acoperite de flori alpine. Parcul adăpostește elani, urși, oi, căprioare și reni karibu.

Horseshoe Falls
Horseshoe Falls

Cascada Niagara este constituită din două parți separate: cascada Horseshoe Falls pe partea canadiană și American Falls pe cea americană. Orasul din jurul cascadei este o stațiune ce oferă o gama largă de activități.

Old Quebec
Old Quebec

Vechiul Quebec este singura cetate la nord de Mexic și a fost întemeiata în anul 1608 ca punct comercial de blănuri. Exteriorul fortificat și poziționarea strategică deasupra râului St Lawrence indică tensiunile teritoriale istorice între Franța și Anglia, care au culminat cu Bătălia de pe Câmpia Abraham.

Orașul este împărțit în două – Haute și Basse – asemănîndu-se cu o bucățică din Europa veche.

Turnul CN
Turnul CN

Turnul CN este cea mai înaltă structură din lume fiind o trăsătură specifică pentru orașul Toronto. Terminat în 1976, turnul de 553 de metri înălțime oferă priveliști magnifice asupra orașului și lacului Ontario. După o ascensiune de 58 secunde cu liftul de sticlă, turiștii vor ajunge la restaurantul rotitor care oferă o priveliște panoramică.

Citește și:  Aachen - Germania: Orașe de vizitat
Parcul National Banff
Parcul National Banff

Parcul Național Banff este un proiect inițiat de către guvernul canadian în 1885 și include Munții Stâncoși, râuri, păduri, lacuri, ghețari și izvoare termale. Aici se adăpostesc lupi, capre de munte, vulturi, urși grizzly și elani.

Parcul Provincial Algonquin a fost întemeiat în 1893 devenind repede un loc popular pentru iubitorii de mișcare în aer liber, datorită lacurilor, pădurilor, mlaștinilor, râurilor, stâncilor și plajelor. Mai pot fi vizitate Muzeul Logging sau Galeria Algonquin, centrată pe faimosul grup de pictori canadieni.

vechiul port din Montreal
vechiul port din Montreal

Vechiul Port Montreal se află în centrul istoric al orașului cosmopolitan și francofon Montreal. Portul este un fost centru comercial al Americii de Nord, din prima jumătate a secolului al XX – lea. După declinul activităților portuare, guvernul canadian a decis decondiționarea zonei.

Galeria Naționala a Canadei a fost întemeiată în anul 1880 și de atunci a devenit un muzeu de artă renumit pe plan mondial. Colecțiile sale reflectă istoria diversa a Canadei și include lucrări ale artiștilor europeni precum Monet, Turner, Di Cosimo, picturi canadiene avant-garde din anii 1960 și sculpturi religioase din Quebec.

Obiceiurile culinare variază în Canada potrivit zonei, Quebec-ul având o bucătărie franceză distinctă. Felurile populare includ placinta cu carne și tocana cu găluște și picioare de porc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.