Casa Joubert și grădina de plante medicinale sunt situate pe Strada Long din orașul Montagu, Africa de Sud. Aceasta a fost construită de către un tânăr, Pieter Gideon Joubert, pentru părinții lui. Clădirea a fost ridicată pe o porțiune a fermei Uitvlucht, care mai târziu a devenit orașul Montagu. Casa a fost construită din cărămizi uscate la soare, folosind metoda ce astăzi este numită popular stilul ,,Cape olandez”. A aparținut familiei Joubert pentru cea mai mare a a timpului.

Casa descrie stilul de viață rural tipic din anii 1850. Construită în anul 1853, Casa Joubert este considerată a fi cea mai veche locuință din orașul Montagu. În anul 1981, acest monument istoric a fost la un pas de colaps, după inundațiile devastatoare din ianuarie ale acelui an, fiind salvată de la demolare de către Muzeul Consiliului de Administrație din Montagu. A fost restaurată în detaliu la forma sa inițială. În anul 1983, acest exemplu al vieții rurale din provincia West Cape a fost deschis oficial publicului.

Turiștii dau un interes deosebit camerei mici care găzduiește o colecție splendidă de jucării din trecut. Cea mai frumoasă parte a colecției unice sunt nenumăratele păpuși individuale de porțelan, lucrate manual. Costumele de păpuși imită corect, până la ultimul detaliu; inclusiv lenjeria și pantofii de piele sunt reprezentați într-o manieră foarte realistă.

Citește și:  Catedrala din Valladolid: Obiective turistice Spania - Valladolid

În ultimii 22 de ani muzeul a fost un centru de cercetare și arhivare a istoriei bogate a utilizării plantelor tradiționale medicinale. În cartierul Montagu, aceste tradiții au trecut de la triburile Khoikhoi San la coloniștii fermieri din Europa. Grădina care a fost stabilită în spatele Casei Joubert conține peste 120 de plante care au fost cercetate și înregistrate ca remedii din plante, la Muzeul Montagu. Altă expoziție permanentă importantă este Proiectul de Cercetare Indigenă pentru plante medicinale, expoziție afișată într-o singură aripă a muzeului. Proiectul de cercetare al muzeului este bine cunoscut, fiind de mare interes pentru botaniștii și farmaciștii din Africa de Sud și de peste mări care vizitează în mod regulat grădina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.