Casa lui Ernest Hemingway din Key West, Florida, Statele Unite ale Americii, este un muzeu dedicat marelui scriitor american, care a obtinut Premiul Pulitzer pentru celebra nuvela “Batranul si Marea” in anul 1953 si Premiul Nobel pentru literatura, in anul 1954. Ernest Hemingway (1899-1961) a fost jurnalist si scriitor, devenind celebru atat pentru scrierile sale, cat si pentru modul sau de viata nu tocmai linistit.

Casa lui Ernest Hemingway1

De fapt, Hemingway a dus o viata extravaganta, cu obiceiuri nu tocmai ortodoxe, nu de putine ori, acesta descriindu-se doar ca o victima a propriilor sale betii. Chiar si asa, scriitorul american a fost erou de razboi, inainte de literatura sa, facandu-se remarcat prin cele patru neveste ale sale, dar si pentru marea dragoste pentru box, pescuit, vanatoare si lupte cu tauri.

Ba chiar, Hemingway era pasionat foarte mult de absolut, ce era legat de Spania. Este stiut faptul ca viata scriitorului american a fost poate la fel de dramatica ca si sfarsitul pe care si l-a dorit chiar el: la varsta de 61 de ani, Ernest Hemingway s-a sinucis prin impuscare. Numai ca, pe langa toate evenimentele nefericite ale acestuia, Hemingway a trait si momente destul de frumoase. Ii placea, de pilda, sa calatoreasca foarte mult, ceea ce a si facut. In anii 1920 a locuit la Paris apoi, inevitabil, a trebuit sa se imparta intre resedintele sale din Statele Unite, Spania si Cuba.

Ernest Hemingway's home in Key West, Florida

In sfarsit, in anul 1928, acesta s-a mutat la Key West, Florida, impreuna cu cea de-a doua sotie, ziarista specializata in moda, si anume Pauline Pfeiffer. Casa lui Ernest Hemingway din Key West, Florida este, in prezent, inscrisa in patrimoniul national al Statelor Unite ale Americii.

Citește și:  Casa lui Freud Sigmund din Viena: Obiective turistice Austria - Viena

Locuinta le-a fost cumparata celor doi de catre socrul lui Hemingway in anul 1931, cuplul locuind aici pana in anul 1961. Aceasta este casa in care si-a scris celebrele opere, a boxat in ringul din curte si a pescuit la bordul ambarcatiunii sale numite Pilar, in largul insulelor Florida Keys. De mentionat este ca, conform documentelor, casa a fost ridicata in anul 1851, in stil colonial spaniol. Sotia lui i-a daruit un bazin de inot realizat in anul 1938, acesta fiind, de asemenea, primul construit intr-o resedinta din Key West.

Ernest Hemingway's home in Key West, Florida1

Cladirea este, astazi, plina de obiecte ce ne amintesc de Hemingway, cum ar fi masina sa de scris, piei de animale si fotografii in care scriitorul american apare. Insa ceea ce este cu adevarat interesant ori, daca vreti, de-a dreptul fascinant este faptul ca vizitatorii pot vedea cele aproximativ 60 de pisici descendente ale motanului preferat al lui Hemingway. Casa lui Ernest Hemingway este exact ca literatura scriitorului: acesta spunea ca toate marile romane sunt asemantoare, fiind mai adevarate decat insasi realitatea— asa cum, de altfel, este si casa lui— mai adevarata decat insasi viata lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.